Aydıntepe'de seçimler iptal!

Aydıntepe'de AK Parti ve MHP'lileri karşı karşıya getiren seçimler YSK tarafından iptal edildi.

Aydıntepe'de seçimler iptal!
Bayburt Postası - MHP'nin seçimi kazandığı Aydıntepe ilçesinde, seçimler iptal edildi. Aydıntepe'de AK Parti ve MHP'lileri karşı karşıya getiren seçimler YSK tarafından iptal edildi.

İlk sayımda MHP’nin kazandığı seçimlerde AK Parti'nin başvurusu üzerine yeniden oyların sayımı yapıldı. İtirazın ardından yapılan ilk sayımda mükerrer oy çıkmamasına rağmen 10 dakikalık arada ikinci kez yapılan sayımda ise mükerrer oy çıkmış ve MHP'nin oyları azalmıştı. Tartışmalara neden olan ikinci sayımın ardından İl Seçim Kurulu, MHP’nin itirazını reddederek, seçimi AK Parti’nin kazandığını açıklamıştı.

İl Seçim Kurulu'nun kararı ve seçimin iptali için YSK’ya başvuran MHP, usulsüzlükler ve seçime hile karıştırma suçlaması ile de savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. MHP tarafından YSK'ya yapılan başvuru sonunda seçimlerin yenilenmesi kararı alındı. 

Aydıntepe 1 Haziran 2014 tarihinde yeniden seçim yarışına sahne olacak.

MHP İl Başkanı Suat Doğan, “Zaten bu sonucu bekliyorduk, bu gelinen nokta adaletli değil ama yine de adalet yerini bulacak diye mutluyuz” dedi.

YSK: "Tutanaklarda kuşku hasıl oldu"

Aydıntepe Belediye Başkanlığı seçimlerinin 1 Haziran'da yenilenmesi kararı alan Yüksek Seçim Kurulu seçimin iptaline ilişkin kararında şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan inceleme sonrasında kurulumuzca yapılan değerlendirme neticesinde; 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Bayburt ili Aydıntepe ilçesi Belediye Başkanlığı seçimi sonuçları ve sayım ve döküm süresince tutulan tutanaklardan da, seçim sonuçlarına ilişkin kuşku hasıl olduğu anlaşıldığından, Bayburt ili Aydıntepe ilçesi Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ile 2972 sayılı kanunun 25. maddesi ile Yüksek Seçim Kurulu'nun 27/03/2014/919 sayılı kararında yer alan esaslar çerçevesinde 1 Haziran 2014 tarihinde yenilenmesine karar verilmesi gerekmiştir.

SONUÇ:
1- Bayburt İli Aydıntepe İlçesi Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline,
2- 2972 sayılı Kanunun 25.maddesi ile Yüksek Seçim Kurulunun 27/03/2014 tarih ve 2014/919 sayılı kararında yer alan esaslar çerçevesinde 1 Haziran 2014 tarihinde yenilenmesine,
3- Karar örneğinin gereği ve Milliyetçi Hareket Partisi Aydıntepe ilçe başkanlığına tebliği için Aydıntepe ilçe Seçim Kurulu Başkanlığına, Bayburt İl Seçim Kurulu Başkanlığına ve Kurulumuz Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına gönderilmesine, 5/4/2014 tarihinde oy birliği ile karar verildi.
 
Öte yandan MHP’nin savcılığa yaptığı suç duyurusu ile ilgili ise henüz bir gelişme yok.

Anahtar Kelimeler:
AK PartiMHPYSKSeçim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şahmat 10 yıl önce

Seçimi şimdi Akparti daha kolay alır

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Aydıntepe halkı akepelilere tokatı yapıştırması lazım.

Avatar
Adnan 10 yıl önce

Ne oldu?? Aydıntepe de MHP nin 11 oyunu arka kapıdan içeri girerek iptal ettiren vatandaşlar ile ilgili Cumhuriyet Savcılığının soruşturmasının durumu nedir? Bayburt' da ki yerel basın lütfen bu olayın üzerine gidiniz. İnsanlar evlerini arabalarını kilitlemezler sandık olayı olunca oy çalınıyor. Bu olayda suçlular cezalanmalıdır.

Avatar
Ahmet 10 yıl önce

Eyide bunları sadece kendi kendilerine açıklıyo mhpliler tek ağızdan bişe yoktur

Avatar
Suleyman 10 yıl önce

YSK böyle bir iptal açıklaması yok.Mhp açıklaması doğru değil

Avatar
Mehmet Kose 10 yıl önce

Herkese göre bir adalet haklı veya haksız yok herkes haddini bilecek ben drimki uslu olalım karara saygı duyalım ister mhp alsın ister akp