CHP'li kadınlar Bayburt'ta teşkilatlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt'ta ilk kez kadın kolları teşkilatı kurdu...

CHP'li kadınlar Bayburt'ta teşkilatlandı
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt'ta ilk kez kadın kolları teşkilatı kurdu. CHP'nin Bayburt'tan sorumlu Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, PM üyeleri Şenal Saruhan ve Zeynep Altıok, Kadın Kolları MYK üyesi Serpil Gürhan’ın katıldığı törende CHP Bayburt Kadın Kolları Başkanlığına Alev Kibar getirildi. Kibar'ın yönetiminde; Nalan Yılmaz, Emine Yıldırım, Hilal Şavlı ve Ayşe Dursun görev aldı.

Bayburt Sofrası'nda gerçekleşen programda konuşan CHP Bayburt Kadın Kolları Başkanı Alev Kibar, "Bugün hayatımın en gururlu ve heyecanlı günlerinden birini yaşıyorum. Bayburt Kadın Kolları’nın kurucu başkanı olmaktan onur duyuyorum. Kadın kollarının kuruluşuna öncülük eden Ankara Milletvekilimiz Aylin Nazlıaka’ya ve destekleri için CHP Parti Meclisi Üyeleri Zeynep Altıok ve Şenal Sarıhan’a, il yönetimimize, çalışmalarımıza katacakları enerji için gençlik kollarımıza çok teşekkür ederim" dedi.



Bayburt'ta yapacakları çalışmalarla CHP'ye önemli katkı sağlayacaklarını söyleyen Kibar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

"Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız"

"Cumhuriyet Halk Partisi demek eşitlikçi, hukukun üstünlüğüne inanan, demokratik bir Türkiye demektir. Bayburt’ta yapacağımız çalışmalarla partimizin iktidara giden yoluna katkı sağlayacağız. Buradan yaratılan enerjinin ülkenin her yanına yayılmasını hedefleyeceğiz. Kadın kolları ev ev gezerek, çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacaktır."

"AKP zihniyeti kadınları yok saymaktadır"

AKP döneminde en çok ezilen kesim kadınlardır. Kadınlar çocuklarına ne yemek yedireceklerini düşünmekte, evi nasıl ısıtacağına endişelenmekte, çocuklarının ayağına ayakkabı, üstüne kaban alabilecek miyiz diye kaygılar içinde yaşamaktadır. Evinin huzuru ve çocuklarının mutluluğu için çabalamaktadır. AKP zihniyeti kadınları yok saymaktadır. Kadınlar iş hayatında, ülke yönetiminde yer alamamaktadır. Ülkemizde her gün 3 kadın öldürülmekte, şiddete maruz kalmaktadırlar.

"Beşik sallayan eller, gün gelir dünyayı sallar”

"Biz Bayburt Kadın Kolları olarak yarın sabahtan itibaren alanlara inip, ev ziyaretlerine başlayıp kadınların, çocukların, ülkemizin yaşadığı zor günleri atlatması için çalışacağız. Kadınlar güçlüdür, kadınlar dirençlidir. İnanıyorum ki “beşik sallayan eller, gün gelir dünyayı sallar.”

Aygün: "Mustafa Kemal’in ülkeyi emanet ettiği gençleriz"

Bayburt CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Aygün, ise Bayburt'un ilçelerinde de gençlik kolları teşkilarlarını kurduklarını söyleyerek, "Bizlerde Bayburt’un tamamına ne kadar güçlü bir parti olduğumuzu anlatacağız. Umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. 92 yıl önce yiyecek ekmeği olmayan bir halkın kurduğu Cumhuriyetin zarar görmesine, müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Bayburt'un Cumhuriyet Halk Partisi için zor bir bölge olduğunu ve kendilerinin de çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını belirten Aygün, şunları söyledi:

"Fakat bizler Mustafa Kemal’in ülkeyi emanet ettiği gençleriz. Biz her şeyi gençliğe bırakacağız, geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktir diyen Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Türkiye' de Cumhuriyet halk partisinin en az oy aldığı, millet vekili , belediye başkanı olmayan bir şehrin yeni kurulmuş gençlik kollarının emeğini önemseyen ve çalışmalarımızı genel başkanımıza, genel başkan yardımcılarına, millet vekillerine, sanatçılara kısacası gücünün yettiği her yere ileten vekilimize ve PM üyelerimize teşekkür ediyoruz. Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu beni arayarak şöhretimizin kendisine kadar ulaştığını söyleyerek yaptığımız zor mücadelen ötürü örgütümüzü tebrik etti."

Cumhuriyetin zarar görmesine müsaade etmeyeceklerini dile getiren Aygün, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu güzel ailenin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Ranta, hırsızlara, saltanatçılara karşı emeğin, alın terinin yılmaz savunucuları olmak bizim için şereftir.Cumhuriyet halk partisi ülkenin tüm insanlarını kucaklayacak kadar yürekli insanların partisidir. Bizlerde Bayburt’un tamamına ne kadar güçlü bir parti olduğumuzu anlatacağız. Umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. 92 yıl önce yiyecek ekmeği olmayan bir halkın kurduğu Cumhuriyetin zarar görmesine, müsaade etmeyeceğiz."

Toplantı; CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve PM Üyelerinin kadın kolları teşkilatı ile toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
devrim yigit 9 yıl önce

Kardeslerim basarilar dilerim Yolunuz acik olsun

Avatar
halime 9 yıl önce

sevgili dostlar başarılar diliyorum