CHP'li gençler usta gazeteciyi unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt Gençlik Kolları, Uğur Mumcu’yu ölüm yıl dönümünde unutmadı.

CHP'li gençler usta gazeteciyi unutmadı
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt Gençlik Kolları, Uğur Mumcu’yu ölüm yıl dönümünde unutmadı. 22 yıl önce bugün evinin önünde aracına yerleştirilen patlayıcı ile öldürülen  gazeteci Uğur Mumcu’nun ismi CHP Bayburt Gençlik Kolları tarafından oluşturulan kütüphaneye verildi. 

“Uğur Mumcu’ların  birer parçasıyız”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Aygün, “Uğur Mumcu’nun yazdığı yazılar güncelliğini hala korumaktadır. Geride bıraktığı ölümsüz fikirleri gelecek kuşaklara aktarmak ve anti-emperyalist mücadele vermek hepimizin görevidir. CHP Bayburt Gençlik Kolları olarak tüm halka açık Uğur Mumcu kitaplığı  oluşturduk.  Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz sloganıyla ilimizde, daha güzel bir ülke için canını veren kahramanların kitaplarını bir araya getireceğiz. Fikirlerini asla unutmayacağız. Bizler gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünen Uğur Mumcu’ların  birer parçasıyız” dedi. 

24 Ocak 1993’te hain bir saldırı ile öldürülen Gazeteci Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen faillerinin bulunamadığına ve öldürülme sürecinde Mumcu’nun üzerinde durduğu konulara da değinen Aygün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin tartışmasız en iyi araştırmacı gazetecisi Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 tarihinde hain bir saldırıyla katledildi. Akıllara gelen ilk soru neden akılla susturulamayan insanlar silahla, bombayla susturulur? Özgürlük savaşçısını kimler, neden öldürdü? Uğur Mumcu son yıllarda çalışmalarını CIA, MOSSAD, PKK’nın devlet içindeki bağlantılarına yoğunlaştırmıştı. Öldürülmesinden 2 hafta önce MOSSAD ve Barzani başlıklı bir yazı yazmıştı. Yazısıyla bugüne ışık tutuyor ve neden öldürüldüğünün ipuçlarını veriyordu. Makalesinde Guardian Gazetesi’nin Tel Aviv muhabiri ile Amerika’daki Brooking Enstitüsü’nden bir öğretim üyesinin, İsrail ordu yetkililerince de incelendiği önsözünde belirttikleri ve İsrail Dışişleri Bakanlığı ile MOSSAD yazışmalarına dayandırdıkları kitabından hareketle MOSSAD’ın Molla Mustafa Barzani ile ilişkilerini ele almış, 1991 Körfez savaşı sırasında Irak füzelerinin Tel Aviv’e düşmesi üzerine bu ilişkilerin yeniden başladığını yine aynı kitaba dayanarak yazmıştı. MOSSAD’ın Mesut Barzani’ye çekler vererek bu desteği sürdürdüğünü, Almanya’da çıkan Kürt yayınına dayanarak da İsrail ve Kürtlerin ilişkilerine de değinerek yazısını şöyle bitirmişti ‘Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorsa, ne işi var CIA ve MOSSAD’ın Kürtler arasında?!.. Yoksa CIA ve MOSSAD anti emperyalist savaş yapıyorlar da dünya bu savaşın farkında mı değil?!”

“Uğur Mumcu davası sonuçlanmadı”

“24 Ocak 1993 sabahı arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Suikastın hemen ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanlar hiçbir delil bulamadıklarını iddia etmişlerdi. Patlama sonrası etrafa dağılan ve cımbızla toplanması gereken deliller, süpürge ile süpürülmüş, süreç boyunca ihmaller zinciri birbirini takip etmişti. O günden bu güne 22 yıl geçmesine rağmen Uğur Mumcu davası sonuçlanmadı.”

“Akılla yenemedikleri Mumcu’yu parçalayarak öldürdüler”

“Yaşamı boyunca karanlık çevrelerle korkmadan, cesurca mücadele eden Mumcu,  o kadar çok düşmana sahipti ki cinayeti silah kaçakçıları, PKK, yabancı servisler, aşırı sağcılar, mafya, İBDA-C , Hizbullah gibi Türkiye’nin bağımsızlığı için tehlike arz eden bir çok örgüt üstlendi. Yazılarında adil hukukun üstünlüğüne inanmış, bilgi ve belgeler tek dayanağı olmuştu. Bugüne kadar da hiçbir yazısını yalanlayamadılar. Akılla yenemedikleri Mumcu’yu parçalayarak öldürdüler.”

“Mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi!”


“Daha iyi dünya, sosyal adalet, ekmek ve özgürlük için canını verdi. Ezilen tüm halkların hakkını savunup her zaman tarafsızlığını korumuştu. Eğilmeden, çekinmeden rant için değil daha güzel bir ülke için yazmıştı. Ölmeden  ‘Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi... Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi’ diyerek aramızdan ayrıldı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.