'Yılmaz Hoca'yı kaybettik...

Pilav Efendi Cami eski İmam-Hatibi, MHP ve ülkücülerin tanıdık siması Yılmaz Saka, Ankara'da hayata veda etti.

'Yılmaz Hoca'yı kaybettik...
Bayburt Postası - Pilav Efendi Cami eski İmam-Hatibi, MHP ve ülkücü camianın tanıdık siması Yılmaz Saka, Ankara'da hayata veda etti. Aslen Bayburt'un Maden Köyü'nden olup Ankara'da ikamet eden ve uzun zamandır tedavi gördüğü hastanede bugün hayata veda eden Saka'nın ölümü sevenlerini yasa boğdu.

İlahiyat Fakültesi mezunu olan ve 1970 yılında Pilav Efendi Cami imam hatipliği yapan Saka, 1977 yılında MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in eğitiminden geçtikten sonra Anadolu'ya yayılan ekipte yer aldı. Muhsin Yazıcıoğlu ve Yılmaz Durak gibi isimlerin de yer aldığı 30 kişilik eğitim kadrosunda yer alan Yılmaz Saka, 1980 ihtilalinden sonra parti müfettişi görevinde bulundu. Saka, düzgün hitabeti ile örnek gösterilen sayılı isimlerden biriydi.

Bugün Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayata veda eden Saka, bugün (24.03.2016 Perşembe) Hacı Bayram Veli Cami'de öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mamak Ortaköy Mezarlığı'na defnedildi. 

'Yusufiyeliler'den son görev  

Hacı Bayram Veli Cami'de kılınan cenaze namazına; MHP Genel Başkan Yardımcıları Oktay Vural, Atilla Kaya, Şefkat Çetin, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve yüzlerce vatandaş katıldı.

MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’ndan yargılanarak Medrese-i Yusufiye’de çile çekmişlerden biri olan Yılmaz Saka'nın cenazesine Yusufiyeli diye tabir edilen ülkücüler de tam kadro katıldı. Saka'nın naaşı Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Anahtar Kelimeler:
Yılmaz Saka
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil yücel 8 yıl önce

Yılmaz Hocama Mevlâm Rahmet eylesin ,
Ruhu Şad Mekânı Cennet olsun,
Saka ailesine, yakınlarına, dava arkadaşlarına sabır ve başsağlığı dilerim . Aramızdan değerli bir İlim ve dava adamı daha ayrıldı. Başımız sağolsun Allah Rahmet eylesin.

Avatar
Oğuz Tekin 8 yıl önce

Kaht-ı Rical bir zamanda adam gibi bir adam aramızdan ayrıldı. Fikrinin sahibi, fikir namusunun manasına vakıf, muktedirlere eğilmeyen, aksine en zor zamanda bile dik durmasını bilen; günümüz insanının kahir ekserisinin (çanak yalayıcılar) anlayamayacağı çapta bir insandan söz ediyoruz. Allah rahmet eyleye...

Avatar
kiyasettin bedir 8 yıl önce

Sen rahat uyu guzel adam mekanin cennet olsun

Avatar
veysel köse 8 yıl önce

Allah gani gani rahmet eyleye, mekanı cennet olsun. Sevgili abim, can yoldaşım, sensiz hayat çekilmez. Senin gibi, Erol Kılıç gibi abiler bu dünyaya pek nadir gelmişir. Vatan sevgisini, hemşeriliği, kardeşliği herşeyden önce dostluğu sizlerden öğrendik. Akrabadan görmediğimiz insanlığı sizden öğrendik. Ne yazacağımı, ne söyleyeceğimi bilemiyorum çok doluyum. Nihayet biz inanmış insanlarınız. Birgün vakit gelince vade doluyor. Tüm yakınlarına başsağlığı dileyorum. Yakınlarından birinin telefonu ile görüşmek isterdi. 0533 695 54 86

Avatar
Cengiz bayındır 6 yıl önce

2014 senesinin soğuk bir şubat sabahı şişli caminde sabah namazını eda ettikten sonra camii karşısındaki börek poğaça sattığımız ekmek teknesine geldim.beş dakika sonra ıçeriye camide gördüğüm babacan tavırlı mütebessim çehreli zat selam vererek üst kattaki salona çıktı. Biraz sonra garson "salondaki abi senin nereli olduğunu sordu" bende bayburtlu olduğunuzu söyledim dedi.böreğini yedikten sonra aşağı indi ve tanıştık. Yılmaz abimle uzun uzun sohbet ettik. Daha sonra telefonla görüşmelerimiz oldu. 2015 yılının kurban bayramında aradığımda konuşurken sesi kısık çıkarıyordu.abi geçmiş olsun rahatsızlığınmı var diyince rahatsızlığını söyledi. Çok üzülmüştüm. Vefatından haberim malesef geç oldu. Abime son vazifemi yapamamanın müteessirliğini hala yaşıyorum. Yılmaz abimin bende bıraktığı babacan,bilge ve münevver bir bayburt yiğidinin potresi. Bir şarkı güftesi vardır "geç buldum çabuk kaybettim hicran oldu hayat bana"diye. İnşAllah mahşerde tekrar biraraya geliriz.şayet hakkımız varsa bizden yana helâl olsun.Allah cc sana rahmet eylesin GÜZEL İNSAN.