Trafikte maşallahımız var

2013 yılını geride bırakan Bayburt’ta geçtiğimiz yıl Emniyet verilerine göre, hiç ölümlü kaza olmadı. 2013 yılında Türkiye genelinde yaşanan trafik kazalarında 4 bin kişi hayatını kaybederken, Bayburt, trafik kazalarında can kaybının yaşanmadığı tek il oldu...

Trafikte maşallahımız var
Bayburt Postası - 2013 yılını geride bırakan Bayburt’ta geçtiğimiz yıl Emniyet verilerine göre, hiç ölümlü kaza olmadı. 2013 yılında Türkiye genelinde yaşanan trafik kazalarında 4 bin kişi hayatını kaybederken, Bayburt, trafik kazalarında can kaybının yaşanmadığı tek il oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Hizmetleri Başkanlığı istatistiklerine göre Türkiye genelinde nüfusa oranla en az motorlu aracın bulunduğu Bayburt'ta polisin sorumluluk bölgelerinde 156 kaza meydana gelirken, bu kazaların 72’inde yaralanma, 84’ünde ise maddi hasar meydana geldi. Kentte 2012 yılında meydana gelen trafik kazalarında ise sadece 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Öte yandan EGM verilerine göre, en az ölümlü trafik kazası yaşanan iller sıralamasında Bayburt'u, Artvin, Tunceli ve Ardahan izliyor. Bu illerde birer kişi hayatını kaybetti. Kaza istatistiklerinde ise Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul’da polis sorumluluk bölgesinde 2013 yılı başından bu yana 9 bin 703 ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 14 bin 167 kişi de yaralanırken, 166 kişi de hayatını kaybetti.

En çok ölümlü kazanın yaşandığı iller sıralamasında İstanbul’u Ankara ve Konya takip etti. Verilere göre Ankara’da 90 kişi Konya’da da 72 kişi öldü.

Anahtar Kelimeler:
BayburtTrafik Kazası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.