Bayburt’tan Afyon’a gebe düve satışı

Bayburt’ta ilk kez il dışına sertifikalı gebe düve satışı gerçekleşti.

Bayburt’tan Afyon’a gebe düve satışı
Bayburt Postası - Bayburt’ta ilk kez il dışına sertifikalı gebe düve satışı gerçekleşti. Bayburt merkeze bağlı Sancaktepe Köyü’nde faaliyet gösteren Kardelen Süt ve Et Ürünleri şirketi 75 adet gebe damızlık belgesi olan Montofon ve Holştayn ırkı sığırlar Afyon ilinde faaliyet gösteren bir işletmeye satıldı.
 
Veteriner Hekim Hidayet Yılmaztürk tarafından tutulan sağlık raporu ile hayvan nakli için özel olarak tasarlanmış araçlarla yapılan sevkiyatla ilgili bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Emre Bektaş, Bayburt’tan ilk defa il dışına sertifikalı gebe düve satışı gerçekleştiğini ve hayvan sevkinin hayvan refahı yönetmeliğine uygun özel araçlarla yapıldığını belirtti.

Bektaş, satışın bir başlangıç olması ve Bayburt’ta sertifikalı gebe düve yetiştiren diğer işletmelerden de il dışına satışların gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.