Güney'in danışmanı da resmen açıkladı

AK Parti Bayburt İl Başkanlığı milletvekili aday adaylarının başvurularını almaya devam ediyor.

Güney'in danışmanı da resmen açıkladı
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt İl Başkanlığı milletvekili aday adaylarının başvurularını almaya devam ediyor. Dün Avukat Mustafa Akbaş ve Bayram Koman'ın adaylık açıklamasının ardından bugün ilk açıklamayı Dr. Şahap Kavcıoğlu yapmıştı. AK Parti'ye resmi başvurusunu yapan 4. isim İçişleri eski Bakanı Ülkü Güney'in danışmanı Selim Budak oldu. 

Resmi başvuru formunu AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal’a teslim eden Budak, konferans salonunda partililere seslendi. Budak, "Ankara'daki bürokratik tecrübemin de ışığında, köylerine varıncaya kadar her yönüyle çok yakından bildiğim ve tanıdığım Bayburt'a ve siz değerli Bayburtlu hemşerilerime hizmete talip oldum" dedi.

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Budak, şunları söyledi:

“1966 yılında Bayburt'ta doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Bayburt'ta tamamladıktan sonra üniversiteyi Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde tamamladım.(1987) Askerlik görevimi 1988-1989 yıllarında yedek subay olarak K.Maraş'ta ifa ettim. Evliyim ve 3 çocuğum var. 1990 yılında Çevre Bakanlığında Ekonomist olarak göreve başladım. 1993 yılında Bayburt Milletvekili Sayın Dr. Ülkü Güney'in Danışmanlığına başladım, bu görevimi 2011 yılına kadar sürdürdüm. 1996-1997 yıllarında İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müşaviri, 1997-2007 yıllarında Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, 2007 den bu güne kadar da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptım. Görev yaptığım bu süre zarfında! 992-1993 yıllarında TÖMER'de 1993-1994 yıllarında Devlet Lisan Okulunda İngilizce dil eğitimi aldım. Yine 1994-1995 yılarında Devlet İstatistik Kurumunda Uluslararası İstatistik Merkezinde İstatistik Programını tamamladım.”

“Geçmişim sizlere sunabileceğim en iyi referanstır”

“Ankara'daki bürokratik tecrübemin de ışığında, köylerine varıncaya kadar her yönüyle çok yakından bildiğim ve tanıdığım Bayburt'a ve siz değerli Bayburtlu hemşerilerime hizmete talip oldum. Görev yaptığım sürede hep Bayburt'a ve Bayburtluya elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım. Tabiri caizse hizmet kervanının mutfağında bulundum. Sizleri ve sorumluluğunda çalıştığım kişiyi asla zor durumda bırakmadım ve başlarınızı öne eğdirecek hiç bir olayın ne içinde ne de yanında oldum. Allaha şükürler olsun ki hiç kimsenin arkamızdan dahi bile olsa, olumsuz bir şey söylemelerine fırsat vermedim. Bugüne kadar olan geçmişim sizlere sunabileceğim en iyi referanstır diye düşünmekteyim. Rabbim nasip eder, sizlerin de teveccühüne mazhar olursam; acemilik çekmeyeceğime inanıyorum. Bu hizmetleri yapabilmek için milletimizin makûs talihini değiştiren, ülkemizi dünyada söz sahibi kılan ve imar eden, insanımızı dünyanın dört bir yanında itibarlı yapan, milletimize hak ettiği özgürlükler alanını sonuna kadar açan AK Parti'den aday adayı olmaya karar verdim. Bu imkânı sağladığından dolayı değerli il başkanımız Hakan beye ve teşkilatımıza, teşrif eden basınımızın değerli mensuplarına ve üyelerimize, misafirlerimize sonsuz selam ve saygılarımı sunarım.”



Anahtar Kelimeler:
AK PartiSelim Budak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.