Üniversite öğrencilerine "menü" sürprizi!

Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle Bayburt Üniversitesi’nde öğrencilere Çanakkale menüsü dağıtıldı...

Üniversite öğrencilerine
Bayburt Postası - Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle Bayburt Üniversitesi’nde öğrencilere Çanakkale menüsü dağıtıldı.

Üniversite yemekhanesinde yemek yiyen öğrenci ve personele, Çanakkale Savaşı esnasında Mehmetçiğin cephede yediği menü ücretsiz olarak dağıtıldı. Merkez Dede Korkut Kampüsü ve Meslek Yüksekokulu yemekhanelerinde, Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı ve ekmekten oluşan menüyü yiyen öğrenciler farklı bir duygu yaşadıklarını belirttiler.

Çanakkale Savaşı’nın ne kadar zor şartlar altında kazanılmış bir zafer olduğunu bildiğini, okuduğu kitap ve romanlarda, o dönemdeki şartları gözünde canlandırdığını belirten Makine Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Yunus Bayır, “İlk kez böyle bir duygu yaşadım. Normal şartlarda bile bu öğünle insanın karnı doymazken savaş ortamında dedelerimizin bu öğünle karnını doyurduklarını görünce kazanılan zaferin anlamı daha da pekişiyor. Hepsinin ruhu şad olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
C. Gndz 10 yıl önce

Süper