Türkiye'den 7 üniversite katıldı

İngiltere merkezli GIFC firması tarafından Pakistan’ın Karaçi, Lahor ve İslamabad şehirlerinde düzenlenen ”TURKEY STUDY FAIR 2014” fuarına Bayburt Üniversitesi de katıldı.

Türkiye'den 7 üniversite katıldı
Bayburt Postası - İngiltere merkezli GIFC firması tarafından Pakistan’ın Karaçi, Lahor ve İslamabad şehirlerinde düzenlenen ”TURKEY STUDY FAIR 2014” fuarına Bayburt Üniversitesi de katıldı. Türkiye’den 7 üniversitenin katıldığı fuara Pakistanlıların ilgisi çok yoğun oldu.

Türkiye’de Lisans, Yüksek lisans ve doktora programları kapsamında eğitim görmek isteyen Pakistanlı öğrenciler Bayburt Üniversitesi standına yoğun ilgi gösterdi. Bayburt Üniversitesi'nde aktif olarak eğitim hizmeti veren Lisans ve Yüksek lisans programlarına ilişkin sorulara Dış İlişkiler Ofis Genel Koordinatörü Doç. Dr. Selahattin Kaynak ve Dış İlişkiler Ofisi Mevlana Ofis Koordinatörü Uzman Ahmet Küçük cevap verdiler. Bayburt Üniversitesi standı dünyanın değişik ülkelerinden gelen akademisyenler tarafından da ziyaret edildi. Katar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Muahammad A. Rao ve Turbat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdul Razzaq Sabir Bayburt Üniversitesi ile Mevlana Değişim Protokolü ve her türlü anlaşma yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Fuardan sonra, 1882 yılında kurulmuş olan Pakistan’ın en eski ve en köklü üniversitelerinden Penjab Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mujahid Kamran ile Bayburt Üniversite Dış İlişkiler Ofis Genel Koordinatörü Doç. Dr. Selahattin Kaynak, tüm fakülte dekanlarının da katıldığı toplantıda, Mevlana Değişim Programı ve doktora sonrası araştırma çalışmaları, akademisyenlerin katılacağı konferans ve sempozyumlar, akademik tecrübe paylaşımı ve yayınlar, video konferans sistemi geliştirme gibi konularda anlaşmalar yaptılar. Ayrıca İslamabad NUML Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşma imzalandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.