Bayburt'ta yeni eğitim-öğretim yılı öncesi müdürlerle toplantı

2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında sene başı okul-kurum müdürleri toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney’in başkanlığında, müdürlerinin katılımıyla Bayburt Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Bayburt'ta yeni eğitim-öğretim yılı öncesi müdürlerle toplantı

Bayburt Postası - Bayburt Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, “Eğitim yuvalarımızı, çocuklarımızın sesiyle ve neşesiyle yeniden canlandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. 

12 Eylül itibariyle okulların eğitim öğretime başlayacağını ve bunun tatlı telaşı içerisinde olduklarını söyleyen Güney, okulların fiziksel olarak yeni dönem öncesi eksiklerini tamamlamanın yanı sıra yaz kurslarıyla öğrencileri yeni söneme hazırladıklarını belirterek, idareciler ve öğretmenlere teşekkür etti. 

Güney, konuşmasının devamında, “Eğitimin baş öznesinin insan olduğunu ve işimizin insan yetiştirmek olduğunu biliyoruz. ‘İnsanı yaşatmalıyız ki devlet yaşasın’ bilinciyle insanı yetiştirmek için doğru felsefe ile doğru planlama yapmalı ve doğru zamanda, doğru adımlar atmalıyız. İnsana maddi manevi tüm yönleriyle bakmalı ve bütüncül bir yaklaşım sergilemeliyiz. Başta gençlerimiz olmak üzere eğitime gereksinim duyan her kesime hitap etmeliyiz. Gençlerimiz için doğru hedefler belirleyip, doğru kararlar almaları için onlara rehberlik etmeliyiz. Okullarımızda, halk eğitimi merkezlerimizde, evlerimizde, sokaklarımızda kısacası her yerde ve her daim örgün ve yaygın eğitimlerle insanları hayata, gençlerimizi geleceğe hazırlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Güney, eğitimin hedeflerini belirleyebilmek ve eğitimdeki kaliteyi yakalayabilmek için zamanı iyi değerlendirmenin gerektiğine değindi. Bayburtlu Hicrani’nin, “Dedim işte geldi vakit Hicrani/Dedi geçti menekşenin harmanı/Dedim hani bu bağların bağbanı/Dedi bağban göçmüş duymadım eyvah" dizlerini okuyan Güney, "‘Eyvah!’ demeden, zaman geçmeden bağa da bağbana da harmana da sahip çıkalım. Çünkü bağ da bizim bağban da bizim harman da bizim" şeklinde konuştu.  

Projelerin önemine değinen ve projelere gerekli önemin verilmesi gerektiğini söyleyen İl Müdürü Rahmi Güney, Bakanlığın ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi ile kütüphane sayısının 128'e yükseldiğini hatırlattı. Bayburt'un öğrenci başına düşen 12 kitap sayısı ile Türkiye'de ilk sırada olduğunu kaydeden Güney, bu sayının yükselmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Bu anlamda ailelere de önemli görevler düştüğünü bildiren Güney, birer rol model olarak ebeveynlerin evlerinden kitap eksik etmemelerinin önemini vurguladı.  

Öğretmenlerin eğitimine de önem verdiklerini söyleyen Güney, “Umarım birer eğitimci olarak hepimiz güzel eserler bırakabilmeyi ve hafızalarda kalıcı olabilmeyi, küçük dokunuşlarla anlamlı izler bırakabilmeyi başarırız. Bayburtlu Hicrani ve nice ilim adamı gibi umarım biz de bu şehre, bu ülkeye ve bu ülkenin yarınlarına iz bırakırız. Bu da ancak çocuklarımıza verdiğimiz emekle ve değerle mümkündür. Unutmayın ki bir elmanın içinden kaç çekirdek çıkacağını bilirsiniz. Açar sayarsınız. Ancak o çekirdeklerden ne kadar elma çıkar bilemezsiniz. Bu vesileyle 2022-2023 eğitim öğretim yılınızı şimdiden tebrik ederim. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlara vesile olsun. Kalbinize hüzün değmesin” dedi. 

Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında yapılan sene başı okul ve kurum müdürleri toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi ve ilgili müdürlerin sunumlarını yapmasının ardından iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.