Trabzon lobisi işi sıkı tutuyor

Bayburt, istikrarlı bir şekilde sessizliğini koruyor!

Trabzon lobisi işi sıkı tutuyor

Bayburt Postası - Trabzon Kent Konseyi Başkanı ve Demiryolu Platformu Dönem Sözcüsü İMO Başkanı Mustafa Yaylalı, “Erzincan Trabzon Demiryolu Projesi’yle ilgili bütün süreç masaya yatırılacak” dedi.

Yaylalı yaptığı açıklamada demiryolu platformunda yeniden yapılanmaya gittiklerini belirterek, 22-23 Mayıs’ta da bütün bileşenlerin katılacağı bir genel kurul gerçekleştireceklerini söyledi. 

"Herkesin en önemli gündem maddesi bu olmalıdır”
 

Açıklamasında, demiryolu projesinin yapım ihalesinin en kısa sürede yapılabilecek şekilde ödemenin bütçeye koyulması ve Trabzon kamuoyunun da demiryolu konusunun takipçisi olarak bunu dillendirmesi gerektiğine dikkat çeken Yaylalı, “Artık bu proje bir an önce hayata geçirilmelidir. Önümüzdeki aylar içerisinde de herkesin en önemli gündem maddesi bu olmalıdır” dedi. 

Yaylalı, şu açıklamayı yaptı: 

“Yeni toplantımızda demiryoluyla ilgili yapılması gerekenlerin tamamı ele alınacaktır. Bu genel kurulda Erzincan Trabzon Demiryolu Projesi’yle ilgili bütün süreç masaya yatırılacak. Bütün platform üyeleri ve yürütmesi yeniden belirlenecek. Üyeler platformda yer almak isteyen kurumlarımız var. Onları bu işin içerisine katmak lazım. O yönde bir çalışma yapacağız. Platform toplantısı da 22 Mayıs’ta gerçekleşir. Yeni toplantımızda demiryoluyla ilgili yapılması gerekenlerin tamamı ele alınacaktır. Tüm siyasi iradelere bu projenin Trabzon için olmazsa olmaz olduğu vurgulanmalı ve her kesimin ileriye dönük programlarına demiryolu projesini koyması sağlanmalıdır. Trabzon-Erzincan demiryolu projesinin gerçekleşmesine karşı oluşabilecek tüm öne çıkışlara karşı da kamuoyu refleksi oluşturulmalıdır. Trabzon kamuoyunun da demiryolu konusunun takipçisi olarak bunu dillendirmesi lazım. Trabzon’un en önemli gündem maddesi demiryoludur. Yapım ihalesinin en kısa sürede yapılabilecek şekilde ödemenin bütçeye koyulması gerekiyor. Cüzi bir bedelle bile konulsa bu artık programdan da çıkmaz. Bir şekilde ihalesinin yapılmasını gerektirir. Artık bu proje bir an önce hayata geçirilmelidir. Önümüzdeki aylar içerisinde de herkesin en önemli gündem maddesi bu olmalıdır”



Bayburt'tan "ses" yok!

Öte yandan Bayburt’tan geçmesi gerektiği yönündeki beklentilere rağmen güzergâh hakkında en yetkili ağızlardan yapılan açıklamalara göre, demiryolunun Bayburt’tan geçmeyeceği belirtilirken, konu hakkında Bayburt’ta ise her hangi bir yetkili tarafından açıklama yapılmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep bayburtlugil 10 yıl önce

Demiryolunun (bilim ve ilim) adamlarının ortak görüşü bayburttan geçmesi yönü ama ne kader ki 17 bin tren için bütün bayburtlular imza attı, bu dosyayı sn vekil özbek, sn başbakana iletmedi. tam 1.5 yıl geçti. haber yok, basın toplantısı hiç yok, tık yok, bundan dolayı kendisini kınıyoruz ve Allaha havale ediyoruz. aldığı maaşıda helal etmiyoruz, yeter artık, 77 bin bayburtluyu akılsız mı zannetin, yeter git derhal istifa et ki bu büyük vebalden kurtulasın ve bütün bayburtlulardan da özür dile. Allahtan korkmak lazım. meclisteki önergedende bayburtlunun haberi var. ulusal menfaati göz ardı ettin, siz nasıl siyasetçisiniz. inşallah tövbe istiğfar edersin. ata sözü "tok açtan ne anlar." hz. ömer gibi ol. ol. ol. bu projede türkiye 4 milyar dolar kar edecek. birde üniversitelisin yazık, çok yazık. bayburtlu olmaktan utanıyoruz artık. derhal istifa et. istifa et. bayburtu bitirdin!?

Avatar
ibrahim kaymak-ankara 10 yıl önce

bayburt t.s.o.b,sn ibrahim yumaka selamlar sunarak,asya karadeniz demiryolu
ile ilgili,trabzon kent konseyi başkanı sn mustafa yaylalı beyle görüşme yapa-
caklarmı,bu anlamlı ayda,irtibat-istişare Bayburt için faydalı olacağı kanaatindeiz
sn vekilimiz bünyamin beyede duyrulur.başarılar.ibrahim kaymak,gölbaşı/Ankara.

Avatar
hakan 10 yıl önce

özbek için önemli olan seneye yeniden milletvekilliğine aday olmak,aday olursa nasıl olsa kazanacak çünkü halkımız erdoğan ve ak partiye oy veriyor.,yoksa bayburt'tan tren geçmiş geçmemiş umurunda mı?

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Kardeşim boş verin treni. Nasıl olsa yatırımlar bol bol Bayburt a geliyor. Belediye İktidarda , tek vekil İktidar partisinden ne yapacaksın tren yolunu. ye iç yan gel yat . İkinci vekilimizde Cumhurbaşkanı olursa Bayburt dahada yatırıma doyacak. Tren istemek niye anlayamıyoruz!

Avatar
r.tahir aydoğdu 10 yıl önce

bayburt kent konseyi ne zaman iş başı yapacak,merak konusu,zannet miyoruz,
çünkü bayburtta siyaset okulu açılmalı,ki,bu işler düzele.
güzel bir haber var,sn başbakana istanbuldaki bayburtlular,tren raporu sunmuşlar.,müjdeli
haber gelir inşaallah,recep bayburtlugil güzel yorum yapmış,uyarmış.tşk,ler.

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

biz bayburtlular olarak tren olmasada inek gibi bakıyoruz. trene ne gerek varki? değilmi bünyamin bey? onun için önemli olan fotoğraf çektirmek.

Avatar
h.ali 10 yıl önce

trabzonlular kadar olamadık, sn iberahim yumak beye duyrulur

Avatar
süleyman eraslan 10 yıl önce

yazık ya bizim insanımız böyle olmamalı ya açalım gözümüzü yeter artık o tren bizim can damarımız gelişmemiz için en önemli neden ...