Uygulama alanı olarak belirlendi: Demirözü köyü!

Bayburt’ta bir bölge Demirözü köyü adıyla “uygulama alanı" olarak tespit edildi.

Uygulama alanı olarak belirlendi: Demirözü köyü!
Bayburt Postası - Bayburt’ta bir bölge “uygulama alanı" olarak tespit edildi. Aralarında Bayburt’un da yer aldığı 18 ilde tarım reformu uygulama alanı ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, bazı yerleşim birimleri uygulama alanı olarak tespit edilirken, bazı yerleşim alanlarında dağıtılacak toprak normu belirlendi ve bazı yerleşim birimleri de uygulama alanı dışına çıkarıldı.

Karara göre, Ağrı, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Burdur, Bitlis, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Karaman, Kocaeli, Konya, Tokat, Uşak ve Van'da bazı yerleşim birimleri uygulama alanı olarak belirlenirken, Bitlis'in Adilcevaz, Ahlat, Güroymak ve Tatvan ilçelerinde dağıtılacak toprak normu tespit edildi. Iğdır, Eskişehir ve Mardin'de de bazı yerler uygulama alanı dışına çıkarıldı.

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bayburt’ta uygulama alanı olarak belirlenen bölgenin Resmi Gazete’de Demirözü köyü olarak geçmesi şaşkınlıkla karşılandı. Resmi Gazete’nin 6 Şubat 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararını içeren sayısında uygulama alanı olarak belirtilen ve Bayburt merkeze bağlı olarak Demirözü köyü adıyla geçen bölge adının yanlış mı yoksa yeni bir yerleşim birimi olup olmadığı merak konusu.


Anahtar Kelimeler:
Resmi GazeteUygulama Alanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.