Bayburt'ta öğrencilere 'ata tohumu' bilgilendirmesi

Bayburtlu akademisyen Prof. Dr. Rıfat Yıldız'ın satın alarak, ata tohumu yetiştirmek üzere kurulan derneğin kullanımına sunduğu tarlada öğrencilere bilgilendirme yapıldı.

Bayburt'ta öğrencilere 'ata tohumu' bilgilendirmesi

Bayburt Postası - Gez Hanları Ekolojik Tarım Deneme ve Üretim Merkezi (GEZEKODER), ortaokul öğrencilerine 'ata tohumu'nun önemini anlattı.

Derneğin yönetim kurulu üyesi ve uzun yıllardır organik tarım ürünleri yetiştiren İsmail Öksüz (73), ata tohumunun önemine dikkat çekerek, bu tohumların devamını sağlamak üzere derneği kurduklarını, günümüzde ata tohumlarının gün geçtikçe yok olduğunu, aslında bununla beraber insan sağlığının da yok olduğunu kaydetti. 

Türkiye genelinden ata tohumlarını takas usulü ile edinerek, Bayburt'ta ata tohumlarını çoğaltmayı ve yaygınlaşmasını sağlamayı amaçladıklarını belireten Öksüz, faaliyetleri kapsamında melezleşmiş, bozulmuş ata tohumlarını da doğru uygulamalarla yeniden üretime katacaklarını ifade etti.

Doğru sulama ve gübreleme yoluyla doğası bozulmuş ata tohumlarının düzeltilebileceğinin altını çizen İsmail Öksüz, öğrencilere bu yıl ekimini yaptıkları bal kabağı hakkında bilgiler verdi. 

"Öğrendiklerinizi evlerinizde saksılarda pratiğe geçirin"

Ata tohumlarını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladıklarını bildiren Prof. Dr. Rıfat Yıldız ise, öğrencilerden bugün öğrendikleri bilgileri evlerinde saksı aracılığıyla pratiğe geçirmelerini istedi. 

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde, Bayburt Ortaokulu öğrencilerden 18 kişilik bir grupla yapılan bilgilendirmenin çok faydalı geçtiğini aktaran Yıldız, derneğin uzun vadede Bayburt'ta ata tohumunun çoğalmasına ve paylaşılmasına önemli ölçüde katkı sunacağını söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.