Bayburt, ‘nüfusa göre’ sporcu cenneti!

2013 yılı Türkiye Geneli İllere Göre Sporcu Sayıları tablosuna göre 6 bin 206 lisanslı sporcunun bulunduğu Bayburt, nüfusa oranlamasına bakıldığında ise ilk 4 il arasında yer alıyor.

Bayburt, ‘nüfusa göre’ sporcu cenneti!
Bayburt Postası - Bayburt’ta lisanslı sporcu sayısı, son 4 yılda 2 kat artış gösterdi. 2009’da 3 bin 462 olan lisanslı sporcu sayısı, 2013 yılı itibariyle 6 bin 206’ya yükseldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 81 ildeki lisanslı ve faal sporcu sayılarını içeren verileri güncelledi. Verilere göre tam 2 milyon 826 bin 86 lisanslı sporcu sayısına ulaşılan Türkiye’deki bu rakamın illere göre dağılımında 2009’da son sırada yer alan Bayburt, son 4 yıldaki artışla birlikte iller sıralamasında 1 basamak yükselirken, lisanslı sporcu sayılarının nüfusa oranlamasına bakıldığında ise 75 bin 797 kişi ile Türkiye’nin en az nüfusuna sahip ili olarak ilk 4’te yer aldı.

En az kadın sporcu Bayburt’ta

Bakanlık tarafından yayımlanan 2013 yılı Türkiye Geneli İllere Göre Sporcu Sayıları tablosuna göre 6 bin 206 lisanslı sporcunun bulunduğu kentte, faal sporcu sayısı ise 646 olarak belirlendi. En az lisanslı sporcu sayısında ilk sırada yer alan Ardahan’ın ardından ikinci sırada bulunan Bayburt, faal sporcu sayısının iller sıralamasında ise 71’inci sırada görüldü. Kentte, lisanslı sporcuların 992’si kadın, 5 bin 214’ü erkek sporculardan oluşuyor. Faal sporcu sayısının ise 101’i kadın, 545’si de erkek sporcu olarak kaydedildi.

Verilerde dikkat çeken bir başka ayrıntı da Türkiye genelinde en az kadın sporcunun bulunduğu Bayburt, kadın sporcu sayısının nüfusa oranlamasına bakıldığında ise iller sıralamasında 39’uncu iken, erkek sporcu sayısında da 3’üncü sırada.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kakak 10 yıl önce

Bayburt kötü
Bayburt nüfus azaldı akp kötü çok ben sıkıntı ver İstanbul fazla çok maşallah ben Bayburt plaka sınır çöp ver satiş serbest Bayburt fabrika 24 yıl geç zaman kötü .......

Avatar
Muhterem 10 yıl önce

Ya Bayburt bitmiş hala neler diyorsunuz
ayıptır ya
utanın
hala çıkıp Bayburt çok güzel çok iyi herkes aya gidiyor bize bakar mısınız gittikçe geriliyoruz
4 veya 5 adam çıkıp İstanbul'a gidip ehram Avrupa'ya açıldı diyorsunuz
Başka adam yok mu Bayburt'ta, dengesizleri gönderip bizleri rezil ediyorsunuz
çünkü kafaları boş adamları gönderiyorlar
çünkü kapasitesiz adamlarla dolu gidenler
dersen babalarının çiftligi
hep aynı tipler
kafaları degiştirmezsenız
ancak
bu karelerde kalırsınız
örümcek kafalı insanlarla dolu!

Avatar
Öz Bayburtlu 10 yıl önce

Bayburt'ta dünya çapında çok değerler var. mesela "yılancık hastalığına" çare nedir,
kırkpınar (çıpkınıs) köyünde mayıs-haziran ayında ziyaret yılanları! ama ne kaderki
bayburttaki bazı yetkililer burayı yasak ettiler!! yazıklar olsun..

Avatar
Öz Bayburtlu 10 yıl önce

Bayburt'ta dünya çapında çok değerler var. mesela "yılancık hastalığına" çare nedir,
kırkpınar (çıpkınıs) köyünde mayıs-haziran ayında ziyaret yılanları! ama ne kaderki
bayburttaki bazı yetkililer burayı yasak ettiler!! yazıklar olsun.. ayrıca, baksı müzesini dünya kabul gördü. boks da ,dünya 2 cisi olduk. kayakta yakında sesini duyuracak. yeterki bayburt sevdalısı olalım. esen kalınız

Avatar
Meded Huoğlu 10 yıl önce

Suçlular, hep akp bayburt yetkililerinde nedenmi? sn başbakanı bayburta davet etmediler. neden, niçin??? pes doğrusu!!!