Salmankaş ve Soğanlı güzergahını kullanmayın uyarısı

Bayburt İl Afed ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Adil Arslan, sürücülerin Salmankaş Tüneli ile Soğanlı Dağ Geçidi'ni kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Salmankaş ve Soğanlı güzergahını kullanmayın uyarısı
Bayburt Postası - Bayburt İl Afed ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Adil Arslan, sürücülerin Salmankaş Tüneli ile Soğanlı Dağ Geçidi'ni kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, kış mevsimi ve kar yağışının her geçen gün etkisini arttırdığı bölgede, sürücü ve vatandaşların hayati tehlike yaşamamaları için Bayburt Trabzon sınırında yar alan ve yapımı henüz tamamlanmayan Salmankaş Tüneli ile yine kar yağışının etkili olduğu Soğanlı Dağ Geçidi'ni bahar mevsimine kadar kullanmamaları gerektiğini belirtti.

Salmankaş Tüneli'nin Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan en kısa güzergah olduğu için tercih edildiğine de dikkat çeken Arslan, şunları kaydetti:

"Bu güzergah sürücü ve vatandaşlar tarafından Karadeniz'e en kısa yoldan ulaşmak için tercih ediliyor. Ancak kış mevsiminin her geçen gün etkisini arttırdığı ilimiz ve bölgemizde bu güzergahlar artık vatandaşlarımız için hayati tehlike arz etmekte. Biz sürücü ve vatandaşlarımızdan bahar mevsimine kadar Karadeniz'e ulaşmak için bu güzergah yerine Bayburt-Gümüşhane-Trabzon karayolu güzergahını kullanmalarını öneriyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adem 8 yıl önce

Arakli yolunu kullaniyorum hicbir sikinti yok tunel accik yol asfalt olumsuz durum ziganadada olabilir ustelik gumushane uzeri 2 dag var arakli yolunda 1 dag var kendilerine is cikmasin diye insanlari yanlis yonlendiriyorlar sofanli icin soyledikleri dogru olabilir