Köker, kurum çalışmalarını anlattı

Aras Edaş Genel Müdürü Abdulkadir Köker, “Özel bir kuruluş olarak 4 aylık dönemde hızlı bir yapısal değişimin altyapısını hazırlarken, bir yandan da önümüzdeki çetin kış koşullarında halkımızın kesintisiz ve kaliteli hizmet alabilmesi için gerekli hazırlıkları yürüttük” dedi...

Köker, kurum çalışmalarını anlattı

Bayburt Postası - Aras Edaş Genel Müdürü Abdulkadir Köker, “Özel bir kuruluş olarak 4 aylık dönemde hızlı bir yapısal değişimin altyapısını hazırlarken, bir yandan da önümüzdeki çetin kış koşullarında halkımızın kesintisiz ve kaliteli hizmet alabilmesi için gerekli hazırlıkları yürüttük” dedi. İlde görev yapan basın mensupları ile Bayburt Konaklama tesislerinde bir araya gelen Köker, bölgedeki 7 ilde Kars, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan ve Iğdır illerine elektrik dağıtım hizmetleri gerçekleştirdiklerini belirterek, Aras Edaş’ın Çalık-Kiler ortaklığında yepyeni bir kurumsal kimlik kazandığını söyledi.

Köker; "Artık karşınızda bir devlet kuruluşu değil, uluslar arası ölçekte tecrübe sahibi 2 büyük grubun Çalık ve Kiler ortaklığının ürünü özel bir kuruluş var. Uluslar arası standartlarda teknolojik altyapı dönüşümünün yanı sıra, bölgedeki mesken tipi abone yapısının kalkınmaya dönük aktif tüketici tipiyle yer değiştirmesine hizmet edecek dönüştürücü, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleriyle Avrupa standarlatlarında bir kurum olmayı hedefliyoruz" dedi.

Açıklamasında bölgenin ekonomik açıdan daha hızlı bir gelişim kaydetmesi için yatırımcıların bölgeye çekilmesi gerektiğini belirten Köker, bölgenin cazibesini batı illerindeki yatırımcılara her fırsatta aktaracaklarını, kurum olarak da bölgede istihdam yaratacak yatırımcılara ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.

“42 bin aboneye 90’a yakın personelle hizmet”

Aras Edaş Bayburt İl Koordinatörü Mete Karslıoğlu ise, Bayburt’ta 42 bin aboneye 90’a yakın personelle hizmet verildiğini söyledi.

2013 yılında Esentepe mahallesinde yapılan çalışmalarla kış döneminde merkezde 17 bin abonenin sağlıklı ve kesintisiz enerji kullanabilmesini amaçlayan projenin tamamlandığını söyleyen Karslıoğlu, “2014 yılı projemizde yer alan 17 adet köyümüzde tesis yenileme çalışmaları yapılacaktır. Ayrıca Demirözü ilçemizin mevcut şebekesini yeraltına alınması planlanmaktadır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
ARAS EDAŞAbdulkadir Köker
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.