Halk eğitim kurslarından 5 bin kişi yararlanıyor

Bayburt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan mesleki, sosyal-kültürel ve okuma yazma kurslarında yaklaşık 5 bin kişi eğitim alıyor.

Halk eğitim kurslarından 5 bin kişi yararlanıyor
Bayburt Postası - Bayburt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan mesleki, sosyal-kültürel ve okuma yazma kurslarında yaklaşık 5 bin kişi eğitim alıyor.

Merkez Müdürü Abdurrahman Algan, vatandaşların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda tüm alanlarda kurs düzenledikleri belirterek, "Hangi alanda, hangi branştan bize müracaat yapılıyorsa hocalarımızı ayarlayıp kurs açmaktayız" dedi.

Bu kursların yanı sıra açık öğretim faaliyetlerini de devam ettirdiklerini dile getiren Algan, "Çeşitli nedenlerle okula devam etmeyen öğrencilerin bütün işlemlerini de buradan devam ettiriyoruz. Açık öğretime devam eden 850 öğrencimiz bulunmakta ve bu da büyük bir okul demektir. Bunların yanında mesleki eğitimle ilgili yaşlı bakımı kursunu sürekli açmaktayız. Özellikle bu kursta eğitim alan kişiler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çeşitli kurumlarda işe alınıyor. Bunun için de bu kurslara özellikle yoğun ilgi oluyor" diye konuştu.
Algan, merkezde verilen tüm kursların ücretsiz olduğunu, bunun için de kursların yoğun ilgi gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"İş makineleri operatörlüğüne yönelik kurslarımız da yoğun ilgi görüyor. Çünkü eğer bu kişiler bu kursu almak için özel sürücü kurslarına gittikleri zaman 4 bin lira gibi bir miktar ödemeleri gerekiyor ama halk eğitim merkezi olarak biz bu kursu ücretsiz veriyoruz. Mesleki kurslar alanında toplam 90 kurs açtık ve bu kurslarda 2 bin 127 vatandaşımıza eğitim verdik. Yine özellikle son yıllarda ilimizdeki potansiyel de göz önüne alındığında arıcılık kursları yoğun ilgi görüyor. Biz de vatandaşlarımızdan gelen bu talebi karşılamak için bu alanda sürekli kurslar düzenliyoruz. Şu anda arıcılık kursumuzda 450 kişi eğitim görmekte. Sosyal kurslar kapsamında Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamında ilimizdeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde 95 kurs açtık. Bu kurslarda da 2 bin 196 öğrenciye kurs verildi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.