5 bin öğrenciye gıda tüketimi eğitimi

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü “Bayburt’ta 5000 Bilinçli Gıda Tüketicisi” adlı projeyi hayata geçirdi.

5 bin öğrenciye gıda tüketimi eğitimi
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü “Bayburt’ta 5000 Bilinçli Gıda Tüketicisi” adlı projeyi hayata geçirdi. Proje sayesinde ilk, orta ve lise öğrencilerine “Bilinçli Gıda Tüketimi” konulu eğitimler veriyor.   

Gıda Mühendisi Kübra Turgut Şahiner ve Gıda Mühendisi Gül Seda Aydın tarafından verilen eğitimlere Bayburt merkezden 700, Aydıntepe ilçesinden 800 ve Demirözü ilçesinden 250 öğrenci katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren  Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, “Güvenli gıda tüketmek amacıyla çiftlikten sofraya kadar üretimin tüm aşamalarında yapılan etkin denetimlerle birlikte, bu alanda eğitim hizmetlerine de büyük önem vermekteyiz. Bu çerçevede üretim, yetiştirme, işleme, depolama, muhafaza, taşıma, dağıtım, satış ve toplu tüketim sektörüne yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra tüketiciye yönelik çalışmalara da  ağırlık verildi. Bu kapsamda geleceğimiz olan sağlıklı bir nesil için okullarda da bilinçli gıda tüketimi, beslenme ve hijyen konularında eğitim programları düzenliyoruz” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.