Demirözü Dernekler Birliği isteklerini sıraladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Ekim 2014 Pazar günü yapacağı Bayburt ziyaretine özel önem veren Bayburt Demirözü Dernekler Birliği yönetim kurulu üyeleri, köy muhtarları ile bir araya geldi.

Demirözü Dernekler Birliği isteklerini sıraladı
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Ekim 2014 Pazar günü yapacağı Bayburt ziyaretine özel önem veren Bayburt Demirözü Dernekler Birliği yönetim kurulu üyeleri, köy muhtarları ile bir araya geldi.

Demirözü Kaymakamı Zihni Aldırmaz, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, AK Parti Demirözü İlçe Başkanı Çağlar Seyrek’in de katıldığı yemekli toplantıda bir konuşma yapan Bayburt Demirözü Dernekler Birliği Başkanı Selami Hacıarifoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacakları istek ve talepleri içeren dosya hakkında bilgiler verdi.

Hacıarifoğlu, şu açıklamayı yaptı

“Cumhurbaşkanımıza sunacağımız Bayburt ve Demirözü için isteklerimizi şöyle sıraladık. Teşvikte 5. bölgede pozitif ayrımcılık istiyoruz. Osmaniye, Çankırı, Erzurum gibi illerin gelişmişliği Bayburt’tan fazla. Bu illerde sanayinin gelişimi Bayburt’tan daha fazla. Bundan dolayı teşvikte Bayburt için pozitif ayrımcılık talep ediyoruz. Demiryolu güzergahına Bayburt ilinin dahil edilmesini bekliyoruz. Bayburt’taki hayvancılığın daha ileri seviyelere ulaşması adına hayvancılık projelerine öncelikli olarak destek verilmesi Bayburt’ta önümüzdeki yıllarda  hayvancılığa dayalı sanayinin gelişmesi adına kaçınılmaz bir durum arz etmektedir.Tarıma dayalı sanayinin ilimizde gelişmesi adına cazip destekler ve teşvikler Bayburt’umuzun gelişimini ivme kazandıracaktır. Bayburt-Gümüşhane havaalanının yapımının kısa sürede tamamlanması ilimize büyük bir canlılık kazandıracaktır. Demirözü ilçemize 50 yataklı bir hastanenin yapımı vatandaşlarımızın sağlığı için önem arz etmektedir. Çamur Barajının yapım sürecinin hızlandırması kuraklığın yaşandığı son yıllarda çiftçimiz için büyük önem arz etmektedir. Ben bu toplantıya eksiksiz bir şekilde katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”

Bayburt’un bir bütün halinde düşünülmesini gerektiğini belirten Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bayburt tüm sorunlarını içeren çalışmaların sunulacağını belirterek, Pazar günü Bayburt’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi partiler üstü olarak Bayburtluluk misafirperverliğiyle karşılanacağını belirtti.

‘Bayburt’umu Seviyorum İkametgâhımı Bayburt’uma Alıyorum’ kampanyası hakkında da bilgi veren Memiş, Demirözü muhtarlarına kampanyaya ilgileri dolayısıyla teşekkür ederek, “Şuana kadar 7 bin 800 kişinin ikametgâhı Bayburt’a alındı. Kasım ayında da bir çalışmayla bunu 15 bin rakamına ulaştıracağız” dedi.

2 hafta önce Demirözü Kaymakamlığına atanan Zihni Yıldızhan ise, Bayburt’ta gördüğü misafirperverlikten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Hep birlikte bir güç oluşturarak sorunlarımızı çözeceğiz. Her zaman kapımız sizlere açık” dedi.

Kaymakam Yıldızhan, toplantıyı düzenleyen Demirözü Dernekler Birliği üyelerine teşekkür etti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.