Başkan Şentürk, yaz dönemini değerlendirdi

Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, belediye tarafından ilçeye kazandırılan hizmetler ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında bir açıklamada bulundu.

Başkan Şentürk, yaz dönemini değerlendirdi
Bayburt Postası - Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, belediye tarafından ilçeye kazandırılan hizmetler ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında bir açıklamada bulundu. 

4 bin metre altyapı çalışması tamam

2014 yılında yapımına başlanan altyapı inşaatını sürdüğünü ve 4 bin metre çalışmayı geride bıraktıklarını söyleyen Haşim Şentürk, “2014 yılında başlanan kanalizasyon hattında bugüne kadar 4 bin metre çalışma gerçekleştirildi. 2014 yılında Yakutiye Mahallesi Lise Sokak ve Hürriyet Cadde mevkii kanalizasyon hattı bitirildi. Bu yıl ise Ahmet Yesevi Mahallesi Hacı Osman Sokak, Gavnes Deresi,Küme Evler hattı döşeme çalışmalarımız sürerken, Kale Mahallesi Trabzon Caddesi’nde de kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarına başlanılacak” dedi.

Şentürk çalışmalar esnasında halkı mağdur etmemeye gayret ettiklerini dile getirerek, ilçe halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.   

2 bin lira tasarruf

Aydıntepe Yaylasında tuvalet yapımı ve alt yapı çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Şentürk, Aşağıkırzı köyü sınırları içerisinde bulunan içme suyu sonyajının motor pompa ve tüm pano sisteminin sıfırdan alındığı kaydetti.

Kurulan otomasyon sistem ile uzaktan kumanda cihazı kurularak, pompa uzaktan idare edilmek sureti ile araçla günlük 12 kilometre pompaya gidiş-geliş israfının önlendiğini kaydeden Şentürk, yakıttan ve elektrik masraflarından 2 bin lira tasarruf edildiğini, uzaktan kumanda sistemi ile de su israfını engellendiğini kaydetti. 

Belediye çatısı yenilendi

Belediye binasının çatısının yenilediklerini söyleyen Şentürk, "Belediye binasına ait çatı uzun yıllardır bakım çalışması yapılmamasından dolayı akıtıyordu. Çatıda gerekli olan bakım çalışmalarını bitirdik. Yapılan bakım çalışması ile ısı kaybı önlenmiş, akma tehlikesi ortadan kalkmıştır” diye konuştu. 

Adana'dan cenaze aracı

Şentürk ayrıca daha öncede bir çok destek gördüğü Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydıntepe Belediyesi'ne cenaze aracı hibe edildiğini açıkladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, Aydıntepe İlçe Belediyesi için talep edilen cenaze aracını göndererek Aydıntepe Belediyesi araç parkına katkıda bulunduğunu aktaran Şentürk, şunları söyledi:

"İlçemizde vatandaşların acılı günlerinde hizmet verebilecek bir cenaze aracımız yoktu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile ilçemizde böyle bir araca duyduğumuz ihtiyacı paylaştık. Bu talebimiz Adana Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından kısa sürede cevaplandı. Kendisine gerek cenaze aracı gerek diğer destekleri konusunda teşekkür ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.