Aydıntepe Belediyesi acil 2 bin kişi arıyor!

Aydıntepe Belediyesi, ilçede bulunan diğer kamu kuruluşları ve ülke genelindeki STK'larla birlikte ikametgah kampanyası başlattı.

Aydıntepe Belediyesi acil 2 bin kişi arıyor!
Bayburt Postası - Aydıntepe Belediyesi, ilçede bulunan diğer kamu kuruluşları ve  ülke genelindeki STK'larla birlikte ikametgah kampanyası başlattı. Konu ile ilgili yapılan duyuruda, ilçeye hastane açılabilmesi için köylerle birlikte nüfusun 9 bine ulaşması  gerektiği kaydedildi.  

Aydıntepe Belediyesi'nden yapılan duyuruda, "Aydıntepe ilçe nüfusunun köyleri ile birlikte toplam 9 bine ulaşması halinde ilçemizde bir devlet hastanesi açılabilecek ve bu sayede gerek ilçe merkezi ve köylerde ikametgah eden vatandaşlarımız ve gerekse yazın memleketini ziyaret eden ve yazlık olarak ikamet eden vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanmaları daha da kolaylaşacaktır. Bu nedenle, Bayburt ili dışında ikamet eden siz hemşehrilerimizin ikametlerini 31/12/2015 tarihine kadar köylerine ve ilçe merkezine almaları konusunda gerekli duyarlılığı göstermeniz büyük önem arz etmektedir. İlanen duyurulur" denildi.

Başkan Şentürk, dernek dernek anlatıyor

Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, ülke genelindeki dernekleri gezerek ikametgah konusunda vatandaşlara davet yapıyor. Son olarak İstanbul'da Bayburt Kültür ve Yardım Derneği ve İncili Köyü Derneği'ndeki toplantıya katılan Başkan Şantürk'e Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu da destek verdi. Konuyla ilgili düşüncelerini katılımcılarla paylaşan Kavcıoğlu, bu konuda vatandaşların duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydetti. Başkan Şentürk ise, tüm köy derneklerini ziyaret ederek vatandaşları bu konuda bilgilendireceklerini belirtti.

2 bin artış gerekli

Öte yandan 2014 yılında TÜİK tarafından açıklanan verilerde 3 bin 64'ü merkez ve 3 bin 962'si köyler olmak üzere Aydıntepe'nin nüfusu 7 bin 26 olarak belirlenmişti. Buna göre, 4 mahalle ve 24 köyden oluşan Aydıntepe'nin 9 bin nüfusa ulaşabilmesi için bin 974 kişinin daha ikametgahını Aydıntepe'ye aldırması gerekiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 8 yıl önce

Ev yapacaklara kolaylık sağlayın en azından yazları gurbettekiler gelip memleketlerınde kalırlar

Avatar
Gariban 8 yıl önce

Her işimiz bir antika. Kardeş iki adım ötede BDH var. Ne olur yani atlayıp arabaya gitesn. Ülke kaynaklarının heba olması kimin umurunda.

Avatar
misafir 8 yıl önce

gariban 2 saat ileride Erzurum var niye gitmiyosun sende demi Aydıntepe düşmanlığı var