50 yıllık su sorunu bitmiyor!

Aydıntepeli çiftçilerin 50 yıllık su sorunu bitmek bilmiyor.

50 yıllık su sorunu bitmiyor!
Bayburt Postası - Aydıntepeli çiftçilerin 50 yıllık su sorunu bitmek bilmiyor. Tarlasını sulamak isteyen vatandaşlar haftada 3 gün Belediye önünde ücretli su kuyruğuna giriyor.

Aydıntepe İlçesi’ne 2 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüşdamla Köyü’nden gelen suyun beton boru hattına alınmadığından dolayı yaşanan su sıkıntısı Aydıntepeli çiftçileri çileden çıkardı. Haftanın3 günü Aydıntepe Belediyesi önünde toplanarak kendilerine lazım olan su miktarını yetkililere yazdıran çiftçiler saatine 1.5 lira ödeyerek aldıkları su ile üretim yapmaya çalışıyor.

Çiftçi Koruma Başkanı Nurettin Altundaş, Gümüşdamla Köyü ile Aydıntepe arasındaki 11 kilometrelik kanalın toprak olmasından dolayı suyun kayba uğrayarak Aydıntepe’ye ulaştığını ve bu yüzden Aydıntepeli çiftçilerin tarlasını sulayamadığını söyledi.

Kanalın beton boru ile yapılması halinde su sorununun son bulacağını söyleyen çiftçi Hanefi Şentürk ise, doğduğundan bu yana bu sorunun devam ettiğini ve 1975 yılında su yüzünden çıkan kavgada 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Bu yıl tarlasında ürün yetiştirmek için 2 bin lira masraf ettiğini söyleyen Şentürk, su sıkıntısı yüzünden yaptığı masrafı da kurtaramayacağı kaygısını taşıdığını söyledi.

“Talebimiz kanalın beton boru ile yapılması”


Aydıntepe yaşanan su sorununun son bulması için yetkililere seslenen Aydıntepe Ziraat Odası Başkanı Ali Birgül, “Bu kanalımız yıllardır toprak kanal olduğu için suyu çekiyor. Çekince orada saatte 10 metre küp olan su Aydıntepe’ye gelene kadar 1 metre küpe düşüyor. Bu kanalın bir an önce betona alınmasını istiyoruz. Uğraşlarımız oldu ama başaramadık. Bizim burada isteğimiz sayın valimiz ve milletvekilimizden bu kanalın yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.