Köylerde bile yok olan ürünleri merkeze taşıdı

Bayburt'ta köylerde dahi artık çok nadir görülen tandır ürünleri merkezde üretilmeye başlandı.

Köylerde bile yok olan ürünleri merkeze taşıdı
Bayburt Postası - Bayburt'ta köylerde dahi artık çok nadir görülen tandır ürünleri merkezde üretilmeye başlandı. Bayburt Köy Tandır Ürünleri adı altında faaliyet gösteren işletme tandır ekmeği, çörek, ziron, yaprak mantı ve erişte gibi yöresel lezzetleri üretiyor.

Kırkçeşmeler yanında 2 tandırla faaliyetini sürdüren işletmenin sahibi Necati Mercimek, yöresel lezzetler yaşasın diye başlattığı işini daha da büyütmek istiyor. "Küçükken rahmetli annem tatillerde köye giderek tandırda bu tür ürünleri yapardı. Bu işe girişim aslında geçmişe bir özlem olarak başladı" diyen Mercimek, "Gelecek nesiller de bu tür lezzetleri tatsın, bilsin ve bu lezzetler kaybolmasın diye bu işe girdik. Zamanla işimiz faaliyet alanımız genişledi. Şimdi sınırlı üretim yapabiliyoruz" dedi.

İşletmeyi büyütmeyi istediğini fakat işçi bulmakta zorlandığını söyleyen Mercimek, İŞKUR sayesinde insanların çalışmadan para kazanmaya alıştırıldığını söyledi.

2 kişinin çalışmasına ihtiyaç duyulan bir yere İŞKUR'un 10 kişi verdiğini ve bu durumun Bayburt esnafının çalıştıracak işçi bulamamasına neden olduğunu söyleyen Mercimek, piyasadan gelen talebe göre tandır sayısını 5'e çıkarmak istediğini fakat işçi bulamadığından bunu gerçekleştiremediğini söyledi.

Hali hazırda 4 kişiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Mercimek, zamanla fabrika üretimine de geçmeyi düşündüğünü söyledi. 10 tandırla bölgedeki diğer illere de pazar payını yaymayı hedeflediğini söyleye Mercimek, devletten özellikle işçi istihdamı hakkında destek beklediklerini kaydetti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin Öztürk 8 yıl önce

Çocukluğum aklıma geldi.

Avatar
Sezgin Sağdıç 8 yıl önce

Memleketimize geldiğimizde özlem gidereceğiz.Ben yaz aylarında akbulut köyüne geliyorum kimse tandır yakmıyor.

Avatar
orhan inan 8 yıl önce

güzel hizmet teşekkür ederim devamını bekliyoruz

Avatar
Davut Türkoğlu 8 yıl önce

Sadece muzigi dinlesek, ideolojiden uzak, insan oldugumuzu unutmasak, her canlinin esit haklara sahip oldugunu kabul edip, olabildigi kadar insan olsak. Birbirimize saldirmadan, birilerinin ideolojisini gutmeden.. Bu dunyayi yasanmaz hala getiren ideolojilerdir, yoksa dogruyu bulmak icin ne tahsil gerek ne de guclu olmak, cok basit, sen beni acitma, bende seni...Kültürümüzü yaşatalım cenaze için memleketimdeyim insanlar birbirleriyle siyaset yüzünden küsmüşler..

Avatar
Haydar 8 yıl önce

Kültür değerlerimizin özellik ve güzelliklerin Dünyaya tanıtılması ve uluslararası katkılarla korunarak gelecek kuşaklara en iyi ve korunmuş şekilde aktarılmasıdır.