Kırkçeşmeler yanında 2 tandırla faaliyetini sürdüren işletmenin sahibi Necati Mercimek, yöresel lezzetler yaşasın diye başlattığı işini daha da büyütmek istiyor. "Küçükken rahmetli annem tatillerde köye giderek tandırda bu tür ürünleri yapardı. Bu işe girişim aslında geçmişe bir özlem olarak başladı" diyen Mercimek, "Gelecek nesiller de bu tür lezzetleri tatsın, bilsin ve bu lezzetler kaybolmasın diye bu işe girdik. Zamanla işimiz faaliyet alanımız genişledi. Şimdi sınırlı üretim yapabiliyoruz" dedi.
İşletmeyi büyütmeyi istediğini fakat işçi bulmakta zorlandığını söyleyen Mercimek, İŞKUR sayesinde insanların çalışmadan para kazanmaya alıştırıldığını söyledi.
2 kişinin çalışmasına ihtiyaç duyulan bir yere İŞKUR'un 10 kişi verdiğini ve bu durumun Bayburt esnafının çalıştıracak işçi bulamamasına neden olduğunu söyleyen Mercimek, piyasadan gelen talebe göre tandır sayısını 5'e çıkarmak istediğini fakat işçi bulamadığından bunu gerçekleştiremediğini söyledi.
Hali hazırda 4 kişiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Mercimek, zamanla fabrika üretimine de geçmeyi düşündüğünü söyledi. 10 tandırla bölgedeki diğer illere de pazar payını yaymayı hedeflediğini söyleye Mercimek, devletten özellikle işçi istihdamı hakkında destek beklediklerini kaydetti.
Çocukluğum aklıma geldi.