İşsizlik oranı düşük, çünkü “sanayi” yok!

Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu, Erzurum, Erzincan ve Bayburt'taki işsizlik oranının Türkiye ortalamalarının çok altında olduğunu söyledi. TÜİK Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu, sanayi kuruluşlarına sahip olmadığı için bölgede işsizliğin Türkiye ortalamasının altında kaldığını dile getirdi. İşsizlik oranlarının aydan aya değiştiğini ifade eden Karaibrahimoğlu, şehir merkezindeki bazı mahalleler ve kırsal kesimde oranın sıfıra yakın olduğunu kaydetti. Şehrin kenar mahallelerinden seçilen örneklem grubunda ise işsizlik oranının yüksek çıktığına dikkat çeken Karaibrahimoğlu, bu oranların mevsimlere göre de değişiklik gösterdiğine vurgu yaptı.

İşsizlik oranı düşük, çünkü “sanayi” yok!

İşsizlik oranı düşük, çünkü sanayi yok...Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu, Erzurum, Erzincan ve Bayburt'taki işsizlik oranının Türkiye ortalamalarının çok altında olduğunu söyledi. TÜİK Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu, sanayi kuruluşlarına sahip olmadığı için bölgede işsizliğin Türkiye ortalamasının altında kaldığını dile getirdi. İşsizlik oranlarının aydan aya değiştiğini ifade eden Karaibrahimoğlu, şehir merkezindeki bazı mahalleler ve kırsal kesimde oranın sıfıra yakın olduğunu kaydetti. Şehrin kenar mahallelerinden seçilen örneklem grubunda ise işsizlik oranının yüksek çıktığına dikkat çeken Karaibrahimoğlu, bu oranların mevsimlere göre de değişiklik gösterdiğine vurgu yaptı.

Bölgedeki işsizlik oranının her zaman Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Karaibrahimoğlu, Erzurum, Erzincan ve Bayburt'un bir bölgeyi oluşturduğunu ve bu bölgede yıllık ortalama işsizlik oranın yüzde 6-7 arasında gerçekleştiğini söyledi. Bölgedeki insanların kısa süreli, mevsimlik de olsa bir işle uğraştıklarına dikkat çeken Karaibrahimoğlu, işten ayrılan, sigortadan yararlanamayanların sanayi bölgelerinin yoğunlaştığının altını çizdi.

Çağrı merkezleri ve sağlık kuruluşlarının da işsizlik oranlarında azalmayı sağladığını aktaran Karaibrahimoğlu, mevsim şartlarının da istihdamı etkilediğini dile getirdi. Bölgede kış şartlarında tarım yapmanın çok zorluğuna dikkat çeken Karaibrahimoğlu, bu mevsimlerde de turizm sektörünün ön plana çıktığını ve burdaki istihdamın arttığını vurguladı. Hizmet sektöründe çalışanlarında kışın daha iyi iş yaptığını ifade eden Karaibrahimoğlu, buna rağmen bölgenin en iyi gelir kaynağının tarım olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.