Engelli semazenler büyüledi

Bayburt’ta ‘Dünya Engelliler Günü’ etkinliğinde, engelli çocuklar tarafından semazen gösterisi düzenlendi. Müzik eşliğinde semah dönen engelli çocuklar, salonu dolduran kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı...

Engelli semazenler büyüledi

Bayburt Postası - Bayburt’ta ‘Dünya Engelliler Günü’ etkinliğinde, engelli çocuklar tarafından semazen gösterisi düzenlendi. Müzik eşliğinde semah dönen engelli çocuklar, salonu dolduran kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Bayburt’ta düzenlenen etkinliklerde Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi eğitim gören engelli çocuklar tarafından semazen gösterisi ve çeşitli dans gösterileri düzenlendi.

Türkiye Beyaz Derneği Bayburt Şubesi ile Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen program Beyazay Derneği Bayburt Şube Başkanı Serhat Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kılıç, engelli vatandaşların, sosyal devletin gereği ilkesince sağlık, eğitim ve istihdam gibi temel haklardan tam ve eksiksiz yararlanabilmeleri gerektiğini belirterek, “Engelli olmak sadece bir sağlık sorunu olarak değerlendirilmemeli, bu konunun aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik boyutları da göz ardı edilmemelidir. Engelli vatandaşlarımızın sorunları toplumun bütün kesimlerince dikkate alınmalı ve herkes toplumun birer ferdi olarak bu konunun çözümü noktasında üzerine düşenleri yapmalıdır” dedi.

Türkiye’de son dönemlerde engelli vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının geliştirilmesi amacıyla önemli mesafeler alındığını belirten Kılıç, şunları söyledi:

“Anayasamızda yapılan değişiklikle engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılığı sağlanmıştır. Engelli vatandaşlarımızın hayatların bir dönüm noktası olduğunu düşündüğümüz  evde bakım hizmeti ve evde bakım ücreti hizmetinin hayata geçmesi bizi ve engelli vatandaşlarımızı mutlu etmiştir. Yapılan tüm çalışmalarda amaç; engelli kardeşlerimizin toplumun her kademesinde engellerini aşmalarına yardımcı olmak ve böylelikle onları topluma kazandırmaktır. Bu çok özel ve anlamlı gün dolayısıyla, toplumun her kesimini engelli kardeşlerimiz için daha fazla sorumluluğa ve hassasiyete davet ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımızın sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmelerini diliyorum."

Kılıç, konuşmasında Bayburt’ta engellilere yönelik yapılan hizmetlerden dolayı Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir’e teşekkür etti.

Kalkınma Bakanlığı SODES kapsamında gerçekleştirilen Sosyal Entegre Merkezi hakkında Proje Koordinatörü Betül Gölçenoğlu tarafından bilgi verilmesiyle devam eden programda, Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

Uzmanlar Özel Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Neslihan Kutlu Pir, Meltem Eraslan, Gül Sağlam, Gülaçtı Yıldırım, Dilek Saka Zehra Tetik, Hüseyin Kayalı, Fatih Önül ve Sevgi Sevinç’in öğrencileriyle birlikte sundukları semazen gösterisi, halk oyunu ve çeşitli dans gösterileri büyük ilgi topladı.

Gösterilerin ardından engelliler adına yapılan etkinliklerde emeği geçen Özel Öğretim Şube Müdürü Ernail Adıgüzel’e plaket verildi. Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da emeği geçenlere çiçek takdim edilen programda engellilere yönelik çalışmalarından dolayı Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat adına Başkan Vekili Şahin Kızılaslan’a plaket verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.