Güler: "Halk barınamıyor, AKP rant peşine koşuyor!"

Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, Resmi Gazete'de yayımlanan, yabancıya konut satana devlet desteği verilmesi kararıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Güler: "Halk barınamıyor, AKP rant peşine koşuyor!"

Bayburt Postası - Güler, Türkiye'nin parsel parsel yabancılara peşkeş çekildiğini belirtti. 

İktidarın hiçbir zaman kendi halkını düşünmediğini belirten Başkan Güler, konula ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"En köhne yerlerde bile kiralık ve satılık evlerin fiyatları her geçen gün rekor kırıyor. İktidar halkı en temel ihtiyacı olan barınma hakkından bile mahrum ederken, hükümetten konutta yaşanan krize ilişkin çözüm gelmemesi hem vatandaş hem de bizlerden büyük tepki topladı. Fakat iktidar hiçbir şekilde konuyla ilgili makûl bir açıklamada bulunmadı. Şimdi de dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan bir Cumhurbaşkanı kararıyla, fiyatlara ilişkin çözüm bekleyen vatandaşa değil, gayrimenkul şirketlerine yönelik yeni bir destek planı açıklandı. İktidar halkını düşünmediğini, sadece yancılarını düşindüğünü bir kez daha kanıtladı çünkü Kararda, gayrimenkul sektörü hizmet ihracatı kapsamına alındı ve gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayan emlakçılara devlet desteği geldi. Buna göre, gayrimenkul hizmeti veren Türkiye’deki yerleşik şirketlere, yurt içindeki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satması için Ticaret Bakanlığı tarafından devlet desteği verilecek. Halk ev bulamazken, kirada bile oturamazken, borçları nedeniyle evden çıkartılırken iktidar yine vatandaşı görmezden geldi ve rant peşinde koşmaya devam etti. Resmen kendi halkına öncelik tanımadı yabancılara iltimas tanıdı. Bu kabul edilebilir bir karar asla değil. İktidar her ne kadar ekonomik kriz yok dese de aslında bu karar Türkiye'nin büyük bir kriz yaşadığını aşikâr ediyor. Fakat iktidar ne yaparsa yapsın ne kadar halka gözünü kapatırsa kapatsın biz durmayacağız. Sonuna dek halk için, Türkiye için, barınma hakkı elinden alınanlar için çalışacağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2 yıl önce

Halk artık Erdoğana güvenmiyor. Yapılmakta olan kötü ekonomi politikaları içinden çıkmaz bir hale geldi. Ülkece bir uçurumun eşiğine geldik. Dış ilişkilerimiz mülteci propagandası altında önemini yitirdi. Halk perişan bir durumdayken lüks ve şarafat içinde yaşayan bir yönetimi vijdanım kabul edemiyor. 2023 yılı özgürülüğümüzün seçimi olacak. İnanıyorum ki bugün yok ettikleri adalete en çok kendileri ihtiyaç duyacak. Umarım çok yakında üretim politikasına ağırlık verirler. Bu ülkenin üretmekten başka bir umut ve çaresi yoktur.

Avatar
Nivli 2 yıl önce

Guvenilecek bir tarafı kalmadiki ülkeyi gıda sıkıntısına sokan zaten erdogan şeker
fabrikalarını sattıkları adamlara bakıyorum da hep yakın çevresi kim ile arkadaş olmuşsa o adam patron olmuş hiç mi fakir bir arkadaşı olmaz bir insanın

Avatar
ALİ 2 yıl önce

Hiç ağlayıp sızlanmayalım. Bu sistemi milletin başına bela eden o elleri kırılası oy verenlerdir, vermeyenlerin vebali günahı yok. Memleket padişahlıkla yönetiliyor. Partili, dost, ahbap, oy verenler, nemalalanlar, malı götürenler bu dünya size de kalmayacak. Devletin dikili bir ağacı kalmadı. Yap, işlet, devret modeli hazine garantili olarak yapılan köprü, otoyol, baraj, havalimanı vs. devleti batırmanın yoludur.

Avatar
Bayburtsevdalısı 1 yıl önce

Ozamanoyollarıkullanmayinolduğuzyerdekalın