Güler: "AKP gelmeden önce 20 TL'ye çeyrek altın, şimdi ise Kabak!"

Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, ülke ekonomi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Güler: "AKP gelmeden önce 20 TL'ye çeyrek altın, şimdi ise Kabak!"

Bayburt Postası - 20 yılda Türkiye'nin bambaşka bir ülke konumuna geldiğini belirten Başkan Güler; AK Parti'ye yüklendiği açıklamasında, "Hem sanayi, hem tarım, hem sosyal anlamda tamamen bittik" dedi.

"Sebze fiyatları et ile yarışıyor!"

AK Parti iktidarında insanların karnını doyuramadığını belirten Başkan Güler; "AKP’nin iktidar olduğu son 20 yılda Türkiye’deki hayat pahalılığı rekor seviyelere ulaştı. Hükümet asgari ücrete, emekliye, memura, öğrenci maaşlarına zam yapmakla övünürken; iğneden ipliğe her şeye yüzde yüz oranında zam geldi. Verdiğini de geri aldı. Maaşlara gelen zam, ürünlere gelen zam oranından daha az olunca vatandaşın alım gücü neredeyse sıfırlandı. 2002 yılında vatandaş ortalama 20 liraya çeyrek altın alabilirken; bugün 20 liraya bir kilo kabak alabiliyor. Biber, patlıcan, taze fasulye gibi sebzeleri ise 20 liraya almak mümkün değil. Öyle ki insanlara et yoksa ot yeyin diyen yetkililer artık onu da diyemiyor. Bir kilo herhangi bir sebze dahi tavukla yarışıyor. Vatandaş artık karnını doyuracak bir gıda ürünü bulamıyor. Yıllardır 1-2 TL'ye satılan dereotu, maydanoz vb.yeşillikler bile 10 TL'den aşağıya satılmıyor. Tarımı bitiren AKP, sanayiyi de bitiriyor haliyle sosyal hayatı da bitiriyor. 20 yılda tüm Türkiye'yi kıtlığa, sefalete, açlığa sürükleyen AKP ise gününü gün ediyor" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Nazir Güler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.