Gururu da bizim, ayıbı da!

Bayburt Postası - Hafta sonu Erzurum’da yapılan Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası’na Şimşek kardeşler damga vurdu. Son üç yılın Türkiye Şampiyonu milli sporcu Emre Şimşek, büyük slalom, küçük slalom ve kombine grubu yarışlarında bir kez daha Türkiye Şampiyonu olurken, Genç Erkekler kategorisinde yarışan kardeşi Harun Şimşek ise küçük slalomda Türkiye ikincisi, kombinede Türkiye üçüncüsü oldu.

Gururu da bizim, ayıbı da!

Büyük Slalom ve Slalom yarışlarında Türkiye Şampiyonu olan Emre Şimşek’in Rusya’nın Soçi kentinde yapılacak olan 2014 Kış Olimpiyatları’na katılmasına kesin gözüyle bakılıyor…   Bayburt Postası - Hafta sonu Erzurum’da yapılan Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası’na Şimşek kardeşler damga vurdu. Son üç yılın Türkiye Şampiyonu milli sporcu Emre Şimşek, büyük slalom, küçük slalom ve kombine grubu yarışlarında bir kez daha Türkiye Şampiyonu olurken, Genç Erkekler kategorisinde yarışan kardeşi Harun Şimşek ise küçük slalomda Türkiye ikincisi, kombinede Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası sona erdi. Palandöken Kayak Merkezi'nde, 15 ilden 110 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonanın son gününde yapılması planlanan Süper G yarışları, sporcuların malzeme standartlarına uymadığı gerekçesiyle yapılamadı.

Türkiye Kayak Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, yaptığı açıklamada, Süper G yarışlarında sporcuların belirli standartlara uyması gerektiğini söyledi. Kayak boyu, sırtlık gibi yarışlarda istenilen şartların yerine getirilmemesi nedeniyle son gün yarışların iptal edildiğini belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

''Şampiyona kapsamında slalom ve büyük slalom yarışları iki gün süreyle yapıldı. Süper G ise bilindiği üzere takımların isteği doğrultusunda ve belirli standartlar ölçüsünde yapılıyor. Kayak boyu ve sırtlık gibi olması şart koşulan bazı standartlar var. Yarışlarda kayakçılarımızdan istenen standartlar yerine getirilmediği için bugün müsabakalar yapılmadı ve şampiyona iki kategoride yapılan müsabakalarla tamamlanmış oldu.''

Türkiye'nin en iyisi o!

Bayburtlu kayakçı, gururumuz Emre Şimşek, yine pistlere damgasını vurdu. 2010, 2011 ve 2012 yıllarında yapılan yarışlarda Türkiye Şampiyonluğu’na adeta ambargo koyan Emre Şimşek, 2013 yılının da en iyisi oldu.

Hafta sonu Erzurum’da gerçekleşen büyük slalom ve slalom yarışlarında Büyük Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Şimşek, kombinede de şampiyonluğa bir kere daha adını yazdırırken, Genç Erkekler kategorisinde yarışan kardeşi Harun Şimşek ise slalomda Türkiye ikincisi oldu. Talihsizlik yaşayarak düştüğü büyük slalom yarışlarında 12. olan Harun Şimşek, kombinede ise Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Erzurum ve İstanbul adına yarışıyorlar

Bayburt kayağının son yıllarda yetiştirdiği birkaç sporcu arasında yer alan ve başarılarıyla adeta Bayburt’un yüz akı olan Şimşek kardeşler, imkânsızlıklar nedeniyle Bayburt adına yarışamıyorlar. Bayburt adına yarışabilmesi için sürekli gündeme gelen Şimşek kardeşlerden Emre Şimşek, Erzurum Kayak Kulübü adına yarışırken, Harun Şimşek ise İstanbul Akut Spor Kulübü adına şampiyonalara katılıyor.

2014 Kış Olimpiyatları’nın en büyük adayı

Türk Kayak Milli Takımı’nın gözdesi olan Emre Şimşek’in 2014 yılında Rusya’nın Soçi şehrinde yapılacak olan 2014 Kış Olimpiyatları’na katılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

7-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek olan 22. Kış Olimpiyatları’na Türkiye'yi temsilen katılacak tek kayakçı olması beklenen Emre Şimşek, uluslararası yarışlardaki performansıyla da rakiplerinin önünde.

Öte yandan yedi ayrı dalda, on beş kış sporunda yapılacak olimpiyatlara Türkiye’yi temsilen katılacak sporcu isimlerinin 2013 Eylül ayında belirleneceği öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.