2011’de göğsümüzü yine o kabarttı

Bayburt Postası - 2011 yılının en başarılı sporcusu o… Emre Şimşek… 2011 yılı Mart ayı içerisinde Erzurum Palandöken’de yapılan Türkiye Şampiyonası’na katılan Emre Şimşek, kombinede birinci gelerek yine göğsümüzü kabarttı. Şimşek, en başarılı ve en popüler yarışçıların mücadele ettiği kategoride Türkiye’nin önemli kayakçılarını geride bırakarak bir kez daha Türkiye Şampiyonu oldu.

2011’de göğsümüzü yine o kabarttı

Kırbaçoğlu deresinden, Davos’un zirvesine…Bayburt Postası - 2011 yılının en başarılı sporcusu o… Emre Şimşek… 2011 yılı Mart ayı içerisinde Erzurum Palandöken’de yapılan Türkiye Şampiyonası’na katılan Emre Şimşek, kombinede birinci gelerek yine göğsümüzü kabarttı. Şimşek, en başarılı ve en popüler yarışçıların mücadele ettiği kategoride Türkiye’nin önemli kayakçılarını geride bırakarak bir kez daha Türkiye Şampiyonu oldu.

Bayburt’ta, kayak sporunun yeniden canlandığı 1990'lı yıllarda takımın en küçük sporcusu olan Emre Şimşek, bugün artık Türkiye’nin en iyi kayakçısı olarak Bayburt’u temsil ederken, ulusal müsabakalarda ise ülkemiz adına yarışıyor.

Daha önce 7 defa Türkiye sıralamasında hep ilk üçün içinde yer alan milli sporcu Şimşek, 2010 yılında Erzurum Palandöken’de yapılan Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye’nin en iyisi olmayı başarmıştı. 2011 yılı Mart ayı içerisinde yine Erzurum Palandöken’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda tekrar birincilik kürsüsüne çıkarak, bu defa başarısının tesadüf olmadığını ispat etti.

Kırbaçoğlu deresinden, Davos’un zirvesine…

Emre Şimşek’in sporculuk kariyeri; milli sporcu Dursun Bozkurt’un kayak sporunu Bayburt’ta yeniden canlandırdığı dönemde başladı. 1994 yılında Kırbaçoğlu deresinde keşfedilen ve Kop Dağı'nın yamaçlarında yetişen bu yetenek, tıpkı Türk kayak sporunun en önemli sporcuları arasında gösterilen hocası gibi emin adımlarla yoluna devam ediyor.

Çocuk yaşta başladığı kayakta ilk başarısını, 2000 yılında Erzurum Palandöken’de yapılan yarışlarda Minikler Türkiye Şampiyonu olarak yakaladı. Şampiyonluğun ardından milli takım aday kadrosuna çağrılan Emre Şimşek, o günden sonra milli takımın hep gözdeleri arasında yer aldı. Şimşek, Kırbaçoğlu deresinde başlayıp, Kop ve Palandöken dağlarıyla devam eden sporculuk hayatında, Davos’un zirvelerine kadar uzandı. 1948-St. Moritz Kış Olimpiyatları'nda Alp Disiplini kategorisinde Türkiye’yi ilk kez temsil eden milli sporcu Bozkurt gibi kariyerine olimpiyatları da eklemek isteyen Şimşek'in, Rusya’da yapılacak olan 2014 Soçi Kış Olimpiyatları’na katılmasına ise artık kesin gözüyle bakılıyor.

Madalya zengini

2000, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yıllarında yapılan Türkiye şampiyonalarında ilk üç dereceye girmeyi başaran Emre Şimşek, 2010 ve 2011 yıllarında ise kombinede Türkiye Şampiyonu olarak kariyerinin zirvesine çıktı. Şimşek, 1999-2011 yılları arasında yerel ve bölgesel yarışmalarda 60’ın üzerinde madalya kazandı.

Yurt dışında 75’in üzerinde çıkış aldı

İtalya’nın Santa Caterina ve İsviçre’nin Davos kasabalarında yapılan dünya şampiyonlukları başta olmak üzere, Fransa, İtalya, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan,Romanya, İsveç, Çin ve Almanya’da 75’in üzerinde yarışa katılan Emre Şimşek, Romanya Balkan Kupası’nda  6’ıncı ve Erciyes Kupası’nda 4’üncü gelerek uluslararası ödüllerin de sahibi oldu.

Dursun Bozkurt Ustalara Saygı Kupası'nda pist rekoru kırdı

Bayburt Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Bayburt Postası’nın katkıları ile ilk olarak 2010 yılında düzenlenen  “Dursun Bozkurt Ustalara Saygı Kupası”nda büyükler kategorisinde piste çıkan Şimşek, pist rekoru kırarak şampiyon olmuştu. Uzun yılların ardından Kop Dağı’nda yapılan bu ciddi organizasyonda birinci olan Emre Şimşek, eski sporcuların da aralarında bulunduğu 60 sporcuyu geride bırakmıştı.

Editör: Bayburt’ta yetişmiş ve Bayburtlu olmasıyla en çok gurur duyulan sporcular arasında gösterilen 24 yaşındaki genç sporcu Emre Şimşek’e, daha birçok başarıya imza atması temennisiyle, yolu ve pisti açık olsun diyoruz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.