Şehitlik projesi neden gerçekleşmiyor?

Bayburt Postası - Şehit Osman Dağı’na yapılması planlanan ‘Bayburt Şehitliği’ projesi yeniden gündeme geldi. 2008 yılında Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞADDER) tarafından projelendirilen fakat bugüne kadar hayata geçirilemeyen “Bayburt Şehitliği” hakkında Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş’tan destek geldi. 

Şehitlik projesi neden gerçekleşmiyor?
Bayburt Postası - Şehit Osman Dağı’na yapılması planlanan ‘Bayburt Şehitliği’ projesi yeniden gündeme geldi. 2008 yılında Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞADDER) tarafından projelendirilen fakat bugüne kadar hayata geçirilemeyen “Bayburt Şehitliği” hakkında Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş’tan destek geldi. 

ŞADDER Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu'yu ziyaret eden  Kurmay Albay Karataş, "Belediye, proje için düşünülen alanı dernek bünyesine tahsis ederse, biz elimizden geleni yaparız" dedi.

ŞADDER Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyarette Şehit Osman Dağı’na yapılması planlanan ‘Bayburt Şehitliği’ hakkında Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş’tan destek istendi.

Akkoyunlu:  “Şehit Osman tepesi bir gül bahçesine dönüşecektir”

Akkoyunlu, 2008 yılında Şehit Osman Dağı’nın Bayburt merkezine bakan yüzünde şehitlik için bir proje hazırladıklarını ifade ederek,  “Dağın diğer yüzünde ise bildiğiniz gibi Mehmetçiklerin büyük emek vererek ortaya çıkardığı dev Türk Bayrağı yer alıyor. Bayburt Şehitliği projesinde henüz bir adım atılmadı. Bayburt şehitler diyarı olmasına rağmen böyle bir şehitliği yok.  Ve bu büyük bir eksiklik. Bayburt’ta şehitlik olmadığı için şehitlerimiz ayrı ayrı yerlerde defnedildi. Toplu bir şehitliğimiz yok, bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Belediyemizin bu konuda bizlere yardımcı olacağından eminiz” dedi.

Şehit Osman tepesinin bünyesinde barındırdığı kümbetlerle Bayburt için son derece anlamlı ve aynı zamanda şehitliğe uygun bir mekân olduğunu dile getiren Akkoyunlu, “Bayburt Şehitliği’ni Bayburt halkı el birliğiyle inşa edecektir. Biz bu konuda gereken kampanyaları başlatacağız. Biliyoruz ki, Bayburtlu öyle bir şehitlikte katkısı olması için vermeyeceği hiçbir şeyi yoktur. Ve Bayburt Şehitliği’ni oraya yaptığımızda zaten manevi ağırlığı çok büyük olan Şehit Osman Tepesi bir gül bahçesine dönüşecektir” diye konuştu.

Akkoyunlu, şehitlik projesi ile ilgili Kurmay Albay Karataş'a bilgi verdi...Kurmay Albay Karataş’ın ziyaretini de değerlendiren Akkoyunlu, göreve başladığı günden itibaren şehit aileleri olarak her zaman sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını ifade ederek, “Derneğimizi ziyaretiniz için son derece memnunuz. Sizleri yanımızda görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” diye konuştu. 

Kurmay Albay Karataş: “Alanın dernek bünyesine tahsisinin yapılması lazım”

Kurmay Albay Zeki Karataş ise, “Her şeyden önce belediye ile gerekli görüşmeler yapılıp, alanının dernek bünyesine tahisinin yapılması lazım. Bu konuda hemen çalışmaları başlatmanızı istiyorum. Öncelik olarak o yapılsın, gerisi el birliğiyle yapılır. Biz de elimizden geleni yaparız.  Bizim şehit ailelerine desteğimiz şüpheniz olamasın ki bu konuda sonsuz olacaktır” dedi.  

Ziyaret sonunda belediye ile gerekli görüşmelerin hemen başlatılacağını ifade eden Akkoyunlu, ziyaretin anısına Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zeki Karataş’a Türk Bayrağı ve derneğin flamasını hediye etti. 

Şehitlik bu tepeye çok yakışacak

Şehitlik konusunda 2008 yılında yapılan çalışmayı Bayburt Postası gündeme taşımıştı. ŞADDER tarafından hazırlanan projeye, Bayburt eski Valisi Kerem Al da destek vermişti.  Konuyla ilgili ŞADDER Başkanı Akkoyunlu’dan bilgi alan Vali Al, projeyi inceledikten sonra çalışmaların biran önce başlaması ve takip eden yıl içinde 18 Mart’ta yapılacak törenin yeni şehitlikte yapılmasını istemişti.

Bayburt Postası, daha önce 2008 yılında gündeme gelen şehitlik projesini ''Şehitlik, bu tepeye çok yakışacak'' başlığıyla duyurmuştu...Proje, Kurmay Albay Bayram Uğur tarafından da takdir görmüştü. Albay Uğur, yaptığı açıklamada “Şehit aileleri derneğimizin bir de şehitlik projesi var. Ben bu konuyu onların adına dile getirmekte fayda görüyorum. Sizlerde bu sene 18 Mart’ta Kop Dağında yapılan törenlerde iklim durumunu gördünüz. Derneğin bu tepeye tescilli bir şehitlik yapma projeleri var. Bayburt’un şehitlerinin isimlerinin de burada yaşatılması anlamlı olacaktır. Buraya resmi bir şehitlik kazandırılmasının Bayburt için bu vatanın güzel insanları için faydalı olacağını düşünüyorum. Sayın valimize burada arz ediyorum, belediye başkanımızda burada, bize de Ankara’dan bir görev düşerse biz yardımcı olmaya hazırız” demişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.