EMITT’te üç diyar, iki sanat, bir kültür…

Bayburt Postası - Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) sona erdi.  Yaklaşık 60 ülke ve 150’den fazla il ve beldenin katılımıyla 9 Şubat’ta açılan fuarda, tarihi ve kültürel değerler sergilendi. KUDAKA bölgesi, 4 gün süren fuarda, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un yer aldığı stantlar ile kültürel ve tarihi değerleri tanıtma fırsatı buldu.

EMITT’te üç diyar, iki sanat, bir kültür…

Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un yer aldığı stantlar ile KUDAKA bölgesine ait kültürel ve tarihi değerler dünyaya sunuldu...Bayburt Postası - Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) sona erdi.  Yaklaşık 60 ülke ve 150’den fazla il ve beldenin katılımıyla 9 Şubat’ta açılan fuarda, tarihi ve kültürel değerler sergilendi. KUDAKA bölgesi, 4 gün süren fuarda, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un yer aldığı stantlar ile kültürel ve tarihi değerleri tanıtma fırsatı buldu.

Bölgenin turizm zenginliklerine dikkatlerin çekildiği Erzurum standında, kar makinesi ile suni kar yağdırıldı. Kardan adam figürü, teleferik maketi, atlama kulesi figürü ve video oyunu ile ziyaretçilerin dikkatleri bölgeye yoğunlaştırıldı. Erzurum folklor ekibi Bar oyununu sergilerken, Oltu taşı, Erzincan bakırı ve Bayburt ehramından yapılmış hediyelik eşyalar da görücüye çıktı.

Ehram ürünleri, ilgi gördü...

İstanbul Büyükçekmece TUYAP alanında gerçekleştirilen fuarda, yöresel kumaş ehramın yapıldığı tezgâh ilgi gördü. Fuarın ilk gününde Bayburt standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, ehram ürünlerine ilgi gösterdi.

Yöresel giysi ehramın yapıldığı tezgâhı ilgi ile inceleyen Müsteşar Özarslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut’tan ehram ürünleri ve ehram tezgâhı hakkında bilgi aldı.

Bayburt standını ziyaret eden ziyaretçilere, sanatçı Devran’ın yanı sıra Genç Ozanlar Korosu’nun kurcusu müzisyen Erdoğan Şahinoğlu tarafından seslendirilen Bayburt türküleri eşliğinde yöresel yiyecekler ikram edildi.

Bayburt taşından yapılmış ürünler, Bayburt Balı ve Ehram ürünlerinden oluşan hediyelik eşyaların sergilendiği Bayburt standını ziyaret edenler arasında  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bayburt eski Vali Yardımcısı A. Suphi Özgödek, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Bayburt İl Emniyet Eski Müdürü Burhan Gümüş, Bayburt Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Rahmani Taş ile Lokman Saraç, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Abdurahman Polattimur, bazı Bayburt dernek başkanları ve çok sayıda ziyaretçi vardı.

Fuarda bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, organizasyona destek veren ve ilgi gösteren ziyaretçilere teşekkür etti. EMITT gibi uluslar arası organizasyonlara katılabilmek için desteklerin artarak devam etmesini isteyen Akbulut, “Bayburtlu dernek başkanlarına, Bayburtlu işadamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan bu tür organizasyonlarda desteklerin artarak devam etmesi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.