Enerjide en tasarruflu il Bayburt!

Ülke genelinde en az elektrik tüketimin yapıldığı Bayburt’ta kişi başına göre tüketime bakıldığında ise İstanbul’la yarı yarıya...

Enerjide en tasarruflu il Bayburt!
Bayburt Postası - Bayburt’ta geçtiğimiz yıl yaklaşık 96 milyon kilovatsaat elektrik tüketilirken, İstanbul’da bu rakam yaklaşık 38 milyar kilovatsaat olarak belirlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre ülke genelinde en fazla ve en az elektrik tüketiminin yapıldığı iller tahmin edileceği gibi İstanbul ve Bayburt oldu.

Türkiye’nin en kalabalık nüfusuna sahip İstanbul (37.804.282 megavatsaat) en fazla elektrik tüketen il olurken, Türkiye’nin en az nüfusuna sahip ili Bayburt’ta ise (95.893 megavatsaat) elektrik tüketildi. 

Verilere göre elektrik tüketiminin hız kazandığı Türkiye’de 2014 yılı içinde yaklaşık 255 milyar kilovatsaat tüketim yapıldı. İllere göre bakıldığında en fazla tüketimin yapıldığı ilk 5 il, sırasıyla İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Ankara iken, en az tüketimin yapıldığı iller ise Bayburt, Ardahan, Tunceli, Iğdır ve Kilis şeklinde sıralandı.

Bayburt’taki tüketim, kişi başına göre İstanbul’la yarı yarıya

Öte yandan bu verilere göre nüfusa bağlı nedenlerden dolayı bakanlığın enerji verimliliği politikalarına doğrudan doğruya cevap veren bir il olan Bayburt, enerji tasarrufu ve verimliliği açısından en tasarruflu il olarak görünüyor. Bu durum, Bayburt’tan başka bir kente göç eden nüfusun elektrik tüketimini değiştirmiyor olsa da, nüfusa göre tüketime bakıldığında da durum değişmiyor.

Hemen her alandaki tüketimin en fazla olduğu ve sürekli göç alan il İstanbul’da aynı şekilde elektrik tüketimi nüfusa göre de fazla.

75 bin 620 kişiyle en az nüfusa sahip il Bayburt’ta tüketilen elektrik miktarına bakıldığında bir kişiye bin 268 kilovatsaat düşerken, 14 milyonu aşkın nüfusa sahip İstanbul’da ise bir kişiye 2 bin 670 kilovatsaat düşüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir Bilen. 9 yıl önce

Bundan da düşük Bayburt un tüketimi. Bu tüketimin içinde İspir ve Pazaryolu İlçeleri ve köyleride var. Enerjiyi Bayburt tan alıyorlar. % 15 daha düşün o zaman bir numarayız zaten.