AFAD: Ege Denizi’nde 6.5 şiddetinde deprem

Depremin Ege Denizinde ve 6.5 şiddetinde meydana geldiği açıklandı.

AFAD: Ege Denizi’nde 6.5 şiddetinde deprem
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın internet sitesinde İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen depremin Ege Denizinde ve 6.5 şiddetinde meydana geldiği açıklandı. Depremin 12.25.02’de yaşandığı bilgisi yer aldı.

Prof. Dr. Nurcan Özel: "Münferit bir deprem"

Kandilli Rasathanesi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Özel, Ege Denizi’nde meydana gelen 6.5’lik depremin ardından 5 şiddetinde iki artçının gelmesinin, depremin münferit bir deprem olduğunu gösterdiğini söyledi.



Rasathane girişinde basın mensuplarına açıklama yapan Özel, “Bildiğiniz gibi Kuzey Anadolu fay zonunun Ege Denizi içerisindeki kısmında yaklaşık 140-150 kilometrelik fay üzerinde orta büyüklükte bir deprem meydana geldi. Bu bizim her zaman sismik olarak çalışan bir kaynağımızdır Kuzey Ege. Geçen sene 15 Ocak’ta da böyle bir deprem yaşadık benzer büyüklükte. O bölgede en büyük deprem 6.9 Atos Adası’dır. Böyle kaynaklarımız var. Üretebildikleri maksimum depremler bu. Artçılar da gelmeye başladı. Şu an 2 tane 5’lik artçı kaydettik. Toplam 10 tane artçı var. Deprem olağan düzeninde devam ediyor.” diye konuştu.



“Olası Marmara depremini tetikler mi?” sorusuna Özel, “Bu zor bir soru. Bugün meydana gelen depremin fay hattı, bizim beklediğimiz Kuzey Anadolu fay zonunun Marmara içindeki kuzey koluna ilişkin değil, güneyden geçen bir fay. Tarihsel olarak da baktığımızda o bölgenin bir deprem oluş düzeni var. O düzen de bize orada deprem olduğunda Marmarayı da tetiklemiş bir düzen göstermiyor. Şimdiye kadar böyle bir tecrübemiz yok. 6.5’luk bir depremin 2 tane 5’lik artçısı gelmişse kendi içerisinde münferit bir deprem olduğu ve kendi düzeni içinde çalıştığını gösteriyor.” ifadelerini kullandı.



Prof. Dr. Özel, “Kuzey Anadolu fay hattının tam üzerinde olmayabilir ama o fayın ürettiği bir depremdir. Bölgedeki fay düzenini bildiğim için 140-150 kilometrelik fayın ürettiği bir depremdir.” dedi. 

EDİRNE / ENEZ 


Ege Denizi’nde meydana gelen 6,5 şiddetindeki depremde Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Vakıf köyünde 3 ev hasar gördü, bir evin ise bahçe duvarı yıkıldı. Merkez üssü olan Saros Körfezi ve Gökçeada açıklarında meydana gelen depremde; Enez ilçesine bağlı Vakıf köyünde 3 ev hasar gördü bir evin ise bahçe duvarı yıkıldı. Köylülerden İlyas Karataban, daha önce bu şiddette depremi 17 Ağustos depreminde yaşadıklarını belirtti. Depreme evin dışında yakalandığını anlatan Karataban, “Büyük bir gürültü oldu. Ağaçlar sallanmaya başladı. Ayakta durmakta güçlük çektim. Bir adam ilerleyemedim. Köyde 3 evde hasar oldu. Ancak herhangi bir yaralanma olayı yaşanmadı.” dedi.

İSTANBUL / SİLİVRİ

Ege Denizi'nde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle Silivri'de bazı binalarda çatlaklar oluştu. Depremi hisseden Silivri sakinleri, kendilerini dışarı attı. Vatandaşlar uzun süre evlerine giremedi. Bu arada bazı binalarda çatlaklar oluştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.