Mesut Özil değil Hakan Çalhanoğlu...

Bayburt Postası - Profesyonel  liglerde top koşturan Bayburtlu futbolcularımız arasına yeni bir yıldız daha eklendi. Türk futbol camiası, Mannheim doğumlu Bayburtlu bir ailenin çocuğu olan Hakan Çalhanoğlu’nu konuşuyor. Zaman Gazetesi’ne verdiği röportajda, “Türkiye'yi bir kenara koymak benim için çok zor geliyor. Kolay bir durum değil. Ben Ay-Yıldız'ın Mesut Özil’i olacağım” diyerek dikkatleri çeken Hakan Çalhanoğlu, geleceğin yıldızı olarak gösteriliyor.

Mesut Özil değil Hakan Çalhanoğlu...
Bayburtlu genç futbolcu, Alman futbol otoriteleri tarafından geleceğin yıldızı olarak gösteriliyor...Bayburt Postası - Profesyonel  liglerde top koşturan Bayburtlu futbolcularımız arasına yeni bir yıldız daha eklendi. Türk futbol camiası, Mannheim doğumlu Bayburtlu bir ailenin çocuğu olan Hakan Çalhanoğlu’nu konuşuyor. Zaman Gazetesi’ne verdiği röportajda, “Türkiye'yi bir kenara koymak benim için çok zor geliyor. Kolay bir durum değil. Ben Ay-Yıldız'ın Mesut Özil’i olacağım” diyerek dikkatleri çeken Hakan Çalhanoğlu, geleceğin yıldızı olarak gösteriliyor.

Almanya 2. Lig takımlarından Karlsruhe'de top koşturan ve başarılı futboluyla dikkatleri üzerinde toplayan Hakan Çalhanoğlu, Almanya’nın en güçlü ekiplerinden biri olan Werder Bremen’e transfer olmaya hazırlanıyor.

Hakan Çalhanoğlu futbol hayatında tekniği gibi hızlı ve istikrarlı bir yükseliş gösterdi. Futbola Mannheim Turanspor’da başladı. Kısa sürede Türkiye genç milli takımlarına kadar yükseldi. Önce Waldhof Mannheim ve ardından Karlsruhe SC takımlarının alt yapısında forma giydi. Türkiye milli takımlar bünyesine U 16 Milli Takımı'na dahil olarak ilk kez katılan Bayburtlu genç yetenek, daha sonra Almanlar’ın milli takım teklifini geri çevirdi ve tercihini Türkiye’den yana kullanmaya devam etti.

En son Danimarka’da düzenlenen U19 Avrupa Şampiyonası’nda milli formayı giyen Hakan Çalhanoğlu’nun asıl hedefinde ise Türkiye A Milli Takımı var.

Türk takımları kaçırdı ama...

Oynadığı futbol ve tekniğiyle ilk önce Alman futbol otoritelerinin dikkatini çekti. Almanya basınında "Sahada yaptıkları öğrenilmez. O üstün meziyetlere sahip. Futbolun iki yönünü de mükemmel oynuyor. Modern futbolun tüm gereklerini yerine getiriyor." sözleriyle kendisinden övgüyle bahsedilen Hakan Çalhanoğlu, daha sonra Türk takımlarının takibine düştü.

23-28 Mayıs 2012 tarihlerinde Danimarka'da düzenlenen ve Türkiye'nin de katıldığı U-19 Avrupa Elit Tur Şampiyonası'nda milli takım formasıyla mücadele eden Hakan Çalhanoğlu, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un transfer listesine girdi.

Zaman Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Süper Lig'den 5 kulübün kendisini istediğini doğrulayan Hakan Çalhanoğlu ise, babası Hüseyin Çalhanoğlu ile konuştuktan sonra tercihini Werder Bremen'den yana kullandı.

Alman Milli Takımı’ndan da teklif alan fakat neden kabul etmediğini "Türkiye'yi bir kenara koymak benim için çok zor geliyor. Kolay bir durum değil. Ben Ay-Yıldızlı forma için mücadele ediyorum" ifadeleriyle açıklayan Hakan Çalhanoğlu, Alman futbol otoroiteleri tarafından Mesut Özil'e benzetildiği yönündeki düşünceler hakkında ise şu ifadeleri kullandı.

"Ben milli formayı 22 kez giydim. Halen U19 Milli Takımı'nda oynuyorum ve 4 gol attım. Futbolcu olmamda Almanlar’ın büyük rolü var. Ancak Türk milli takımlarında olmak gurur verici. Ben Almanya'nın değil Türkiye'nin Mesut Özil'i olacağım."

Muhammet Çalhanoğlu da, ağabeyinin izinde…

Çalhanoğlu ailesi, Türk Milli Takımı'na bir değil iki futbolcu birden kazandırmak istiyor. Takımı Karlsruhe'den ayrılmak üzere olan Hakan Çalhanoğlu, eski takımındaki yerini kendisi gibi futbolcu olan kardeşi Muhammed'e bıraktı.

Almanya’da 'play-out'lar sonunda 3. lige düşmekten kurtulamayan Karlsruhe’de profesyonel sözleşmeye imza atan 16 yaşındaki Muhammed de, Ay-Yıldızlı formayı giyiyor ve o da ağabeyi gibi yıldız adayı olmak istiyor.

Baba Hüseyin Çalhanoğlu gururlu

Hakan Çalhanoğlu ile birlikte U-16 Türk Milli Takım'ında Ay-Yızdızlı formayla boy gösteren Bayburtlu genç yetenek Muhammet Çalhanoğlu’nun menajerliğini üstlenen baba Hüseyin Çalhanoğlu ise Almanya'da doğup büyüyen çocuklarını Türk milli takımlarına kazandırmanın gururunu yaşıyor.

Aslen Bayburtlu olan ve Almanya’da yaşayan Çalhanoğlu ailesini gururlandıran her iki yetenek, Türk basınına da konu oldu. Aileyi Türkiye gündemine taşıyan haber, Zaman Gazetesi’nde yayımlandı. Zaman Gazetesi muhabirlerinden Muslahattin İnci ve Zekayi Altun’a konuşan Hakan Çalhanoğlu'nun haberi tüm ulusal spor ajanslarında da geçti. İşte o haber… Okumak için lütfen tıklayınız…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.