16 Yıl sonra evlerine kavuştular

Bayburt'un Harmanözü (Üzengili) köyünde meydana gelen çığ ve sel afetinde evleri ağır hasar gören aileler, 16 yıl sonra konutlarına kavuştu. Harmanözü köyünde 1993 yılında meydana gelen sel ve çığ afeti sonrası evleri ağır hasar gören 24 aileye afet konutu yapımına 1994 yılında başlandı ancak aradan geçen 15 yılda konutlar bitirilemedi. Hükümetin duruma 2008 yılında müdahale etmesiyle tekrar yapımına başlanan konutlar aynı yıl içerisinde bitirildi. Konutların hak sahiplerine dağıtımı ise noter huzurunda çekilen kura ile gerçekleştirildi. Kültür Sitesi'nde yapılan kura çekiminde açılış konuşmasını yapan Harmanözü Köyü Muhtarı Adil Uzunhan, yıllardır çığ ve sel riski ile yaşadıklarını, yapılan konutlar sayesinde endişelerinin kalmadığını, artık geceleri rahat uyuyabileceklerini dile getirdi.

16 Yıl sonra evlerine kavuştular
Bayburt'un Harmanözü (Üzengili) köyünde meydana gelen çığ ve sel afetinde evleri ağır hasar gören aileler, 16 yıl sonra konutlarına kavuştu. Harmanözü köyünde 1993 yılında meydana gelen sel ve çığ afeti sonrası evleri ağır hasar gören 24 aileye afet konutu yapımına 1994 yılında başlandı ancak aradan geçen 15 yılda konutlar bitirilemedi. Hükümetin duruma 2008 yılında müdahale etmesiyle tekrar yapımına başlanan konutlar aynı yıl içerisinde bitirildi. Konutların hak sahiplerine dağıtımı ise noter huzurunda çekilen kura ile gerçekleştirildi.

Kültür Sitesi'nde yapılan kura çekiminde açılış konuşmasını yapan Harmanözü Köyü Muhtarı Adil Uzunhan, yıllardır çığ ve sel riski ile yaşadıklarını, yapılan konutlar sayesinde endişelerinin kalmadığını, artık geceleri rahat uyuyabileceklerini dile getirdi.

16 Yıl sonra evlerine kavuştular Uzunhan, geçimlerini tarım ve hayvancılıkla geçiren köy halkına şehir planına uygun bir şekilde yapılan bu alanı bozmadan, konutlara yakın bir alanda hayvan barınağı yapılması arzularının olduğunu belirtti.

Uzunhan, konutların yapımında emeği geçen başta Vali Sayın Kerem Al olmak üzere Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü İl Müdürü ve çalışanları ile yüklenici firmaya teşekkür etti.
Vali Kerem Al da, konutların 2008 yılında 24 konut şeklinde aynı yıl içinde uygulanarak bitirildiğinin altını çekerek, "Yalnız konutların bulunduğu alan Kıraç ve oldukça erozyona müsait bir yer olduğu için ilk işiniz bu alanı ağaçlandırmak olmalıdır. Oraya sadece konut yapılmadı. İmar planlaması yapıldı, su getirildi, yollar ve köye yeni bir trafo yapıldı. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Masat, Sakızlı ve Yeşilyurt köylerinde de benzer çalışmalar yapıldığını hatırlatan Vali Al, "Bunların da bir kısmı bitirildi, bir kısmı ise bitirilme aşamasındadır. Bunlar, birliğimizi beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece bu tür yaraların çok kısa sürede sarılacağının göstergesidir. İmkânlarımız ölçüsünde hayvan barınaklarının yapılacağı alanın düzeltilmesinde de sizlere yardımcı olacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kura çekiminde ilk üç kurayı çeken hak sahiplerine anahtarları Vali Kerem Al, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Bülent Çakar ve Belediye Başkanı Bekir Çetin ve tarafından verildi. Bayburt I. Noter Vekili Hüseyin Yıldız huzurunda yapılan kura çekiminde hak sahipleri kuralarını kendileri çekerek anahtarlarını teslim aldı.

Törenin son bölümünde ise Muhtar Adil Uzunhan, çalışmalarından dolayı Vali Kerem Al, İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Ali Dilber ve yüklenici firma sahibi Yaşar Yılmaz'a birer plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.