“Baksı Müzesi, bölge için büyük fırsat”

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, “Baksı Müzesi, bu bölgede yaşayan insanlar için büyük bir fırsat, büyük bir nimet" dedi.

“Baksı Müzesi, bölge için büyük fırsat”
Bayburt Postası - Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, “Baksı Müzesi, bu bölgede yaşayan insanlar için büyük bir fırsat, büyük bir nimet" dedi. Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer ve Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ile birlikte Baksı Müzesi’ni ziyaret eden Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, müze ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi'nin ziyaretçi sayısının artacağını ifade eden Vali Altıparmak, “Sadece Bayburt'tan değil diğer illerden, İstanbul'dan, Ankara'dan merak eden ve gelen insanlar olduğunu biliyorum” dedi.

Şehri yönetenlerin ve bölgede bulunan vatandaşların müzeyi sahiplenmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Altıparmak, “Özellikle aldığı ödülden sonra dışarıdan da birçok insanın geleceğini düşünüyorum ancak burayı yönetenlerin, bu bölgede bulunan insanların da buna gayret göstermesi, sahiplenmesi lazım. Zira böyle bir hayalin burada gerçekleşmiş olması, bu bölgede yaşayan insanlar için büyük bir fırsat, büyük bir nimet. 2014 Yılı Avrupa Müze Ödülü'nü alması müzeye ayrı bir şöhret kazandırdı. İnsan hayal eder ama hayali gerçekleştirmek herkese nasip olmaz” şeklinde konuştu.

Prof. Hüsamettin Koçan hakkında açıklamada bulunan Vali Altıparmak, şöyle devam etti:

“Hüsamettin Koçan hocayı tebrik ediyorum. Anne ve babasının mezarının bulunduğu yerde, onlarla geçirdiği çocukluk, gençlik dönemini yaşadığı bu bölgede böyle bir şeyi tasarlaması, düşünmesi ve realize etmesi inanılmaz. Yani bir şeyler yapmak isteyip bir şeyler hayal edenlerin gelip göreceği yer burası. Hayallerinin önündeki engelleri nasıl kaldırmış, bu hayallerini nasıl gerçekleştirmiş inanmak çok güç” dedi.

Konuşmasının son bölümünde bir çağrıda bulunan Vali Altıparmak, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye'de yaşayan bütün insanların bir şekilde imkan bulup burayı ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.