Kurtuluş heyecanı sona erdi

Bayburt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kurtuluş etkinliklerinin final gecesinde sanatçılar Dilek Şimşek ve Bedirhan Gökçe sahne aldı.

Kurtuluş heyecanı sona erdi
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kurtuluş etkinliklerinin final gecesinde sanatçılar Dilek Şimşek ve Bedirhan Gökçe sahne aldı. Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen gece yoğun ilgi gördü.

Kutlama telgraflarının okunmasıyla başlayan programda 21 Şubat 1918'de işgal altında Bayburt'ta yaşananları anlatan Kurtuluş konulu tiyatro sahnelendi. Bayburt'un düşman işgalinden kurtarılışının temsil edildiği oyunda, Ermeni askerlerinin Türk insanını ve askerini nasıl katlettiği anlatıldı.  Milis kuvvetlerinin toplu taarruzu, temsili milis kuvvetlerinin Türk bayrağı ile şehre girmesinin temsilinden sonra günün kahramanı Ali Vahit Atıcı tarafından Türk bayrağı Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer’e şehrin anahtarları ise Belediye Başkanı Hacı Ali  Polat’a teslim edildi.

İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden programda Vali Ünlüer,  1918’li yılları temsili canlandıranlara plaket sundu. Bayburt Halk oyunları gösterisinin ardından Belediye Başkanı Hacı Ali Polat günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yaptı.

Anadolu coğrafyasında yaşamanın herkese yüklediği bir sorumluluk olduğunu söyleyen Başkan Polat,  "İnşallah, Allah’ım bu topraklarda düşman çizmesi altında hürriyet ümidi ile bizi yaşatmaz. Anadolu coğrafyasında yaşamanın herkese yüklediği bir sorumluluk var. Bundan 96 sene önce yaşayan ecdadımızın, dedelerimizin, ninelerimizin üstlendiği sorumluluğu temsili 1918’ler canlandırmasında gördük. Onları kanları bütün varlıkları pahasına, şairin dediği gibi ‘ Canı cananı bütün varımı alsın da hüda / Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyerek vatan için namus için bütün mukaddesler için canlarını, her şeylerini ortaya koydular" dedi.

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'dan övgüyle bahseden Polat, Bugün batının bir şark meselesi var. Vazgeçtik deseler de Rusya’nın sıcak denizlere inme düşüncesi var. Ermenistan’ın ‘ Büyük Ermenistan’, Yahudilerine ‘Arz-ı mevud’, Yunanlıların ‘Megalo İdea’sı var. Bizim de 2023 vizyonu, Büyük Türkiye diyen, 1071’leri 2071’lere dönüştüren liderlerimiz var. Bizim ufkumuzu açan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ımız var. Ben tüm Bayburt'u Başbakan’ın arkasında Bayburt Kalesi gibi dik durmaya davet ediyorum" dedi.

Ardından Milletvekili Özbek, 96. Kurtuluş kutlamaları kapsamında bir konuşma yaptı. Milletvekili Özbek, kurtuluş bayramını tebrik ederek şöyle konuştu: "96 yıl önce ecdadımızın bu toprakları, bu vatanı istiklal uğruna şehit olarak bizlere emanet ettiklerinden dolayı kendilerine şükranlarını sunuyorum. Kendilerine dualarımızı gönderiyoruz. Allah mekânlarını cennet eylesin."

Daha sonra sahne alan sanatçı Dilek Şimşek birbirinden güzel şarkılarla salondakileri coşturdu. Programda son olarak sahneye çıkan Bedirhan Gökçe önce hareketli şiir ve şarkılarla salondaki tempoyu yükseltirken programın sonlarına doğru İstiklal marşımızın yazarı Mehmet Akif' Ersoy'un İstiklal Marşını ve Çanakkale Marşı’nıın nasıl yazıldığını anlatan Bedirhan Gökçe'nin duygulanması gözlerden kaçmadı.

Programa Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat,  Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.