Kredi kartlarına yeni ayar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliği, yürürlüğe girdi.

Kredi kartlarına yeni ayar
Bayburt Postası - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliği, yürürlüğe girdi. Kredi kartlarındaki taksitlendirme yasağı, şirket kredi kartlarından kaldırıldı. Söz konusu kaldırılan taksitlendirme yasağı kuyumcu, akaryakıt, gıda ve yemek harcamalarını kapsıyor. Hediye kart ve hediye çeki gibi herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında ise taksit uygulanamayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, belli bir ücret karşılığında yapılan alışverişlerde borcun taksitlendirilme süresi 9 ayı geçemeyecek. Ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacak. 

Yönetmeliğe göre, bu hüküm, kurumsal kredi kartları kapsamıyor. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği şöyle:

”MADDE 1 – 10 Mart 2007 tarihli ve 26458 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik’in 26 ncı maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki sekizinci fıkra eklenmiştir. “(7) Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz. (8) Yedinci fıkranın ikinci cümlesi, kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmaz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.