"Çanakkale Ruhu Gençlerin Tarihi Bilmesiyle Olur"

Bayburt Üniversitesi'nin Fikir ve Aksiyon Öğrenci Kulübü tarafından “Çanakkale Şehitleri” Konulu konferans düzenlendi.

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi'nin Fikir ve Aksiyon Öğrenci Kulübü tarafından “Çanakkale Şehitleri” Konulu konferans düzenlendi. Konferans İİDB Fakültesinde Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans salonunda  Arş. Yazar Ekrem Şama tarafından gerçekleştirildi. 

“Çanakkale Şehitleri” Konulu konferansta açılış konuşmasını Yrd. Doç. Nevzat Aydın’ın yaptı. Aydın, “Şu Boğaz Harbi” temalı slayt gösterisi ile sunulan konferansında Çanakkale ruhunu yaşatacak olanların yeni nesil olduğu vurguladı.

Yazar Ekrem Şama ise yaptığı konuşmada, “Gençler Türkler kahramanlarını bilmedikleri için okudukları yabancı kahramanları daha çok tanımaktadırlar. Gençlerimiz Seyid Onbaşı’yı, Yahya Çavuş'u ve bir Mehmet Çavuş'u tanımadıkları gibi yabancıların sinema karakterlerini; Raki’yi, Rambo’yu, Heman’ı iyi biliyor. Gençlerimiz toplumun uyanmasında etkili olmalıdır. Bu yüzden gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak gerekir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.