Muhtar Arslan Özkan: "Çerçi'ye yapılan haksızlığın sebebini anlayamıyorum"

Çerçi köyü muhtarı Dr. Arslan Özkan, köyüne verilen asfalt sözünün yerine getirilmediğini söyleyerek, Çerçi'ye yapılan haksızlığın sebebini anlayamadığını belirtti.

Muhtar Arslan Özkan:  "Çerçi'ye yapılan haksızlığın sebebini anlayamıyorum"

Bayburt Postası - Muhtar Özkan, 2019 yılında Çerçi köyüne verilen sözü hatırlattığı açıklamasında, "Çerçi mi asfaltlanmayı hak etmiyor yoksa ilgili makamlarda bulunanlar mı o makamları hak etmiyorlar? Kararı kamuoyuna bırakıyorum" dedi. 

Çerçi köyü muhtarı Arslan Özkan'ın gazetemize açıklaması şöyle:   

"Bayburt Çerçi köyü, Trabzon’a giderken görülen, Bayburt’un Gümüşhane ile olan sınır köyüdür. Vauk Tüneli İnşaatı Çerçi köyü sınırlarında yapılmaktadır. Çoruh Nehri’nin bir kolu Çerçi köyü sınırındaki Vauk dağlarından doğmakta, bu nedenle köyde sulama susuzluğu yüzünden tahıl ekimi yapılamamaktadır. Köyün gelişme alanı hayvancılık ve turizmdir. İç turizm Çerçi’de, Bayburt’un hiçbir köyünde olmadığı kadar hareketlidir. Kışın 15 hane olan ve yazın 100, misafirlerle 200 haneye ulaşan Çerçi, aynı zamanda bir orman köyüdür. Yeni havaalanı, Köse-Erzincan yolu Çerçi’den geçmektedir. 

Ben emekli çocuk hekimi ve köyün muhtarı olarak 2019 yılında, seçimden sonraki ilk yılda, köyde köy içi asfaltlama olacak diye, hevesle, asfalt altı stabilize kaplamasını yaptırdık. Ancak asfaltlama programında olan köyümün köy içi asfaltlaması hâlâ yapılamadı. İlk yılda görüştüğümüz yetkili, "Gökler’den başlayıp Dağçatı ve aşağıya doğru geleceğiz. Bu arada Çerçi’de yapılacak” demişti. Ardından gelen yıllarda Gökler, Dağçatı ve en aşağıda olan Balkaynak ve bu sene de Güneydere’nin asfaltlaması yapıldı. Ama Çerçi’ye hâlâ sıra gelmedi. Pazar günü Pamuktaş’ın asfaltlandığını görünce ben de köylülerim de şoke olduk. Köylülerim haklı olarak bana soruyorlar: “Neden bu dağ köylerinin asfaltlaması yapılıyor da merkezi bir köy olan Çerçi asfaltlanmıyor?” Doğrusu buna mantıklı bir cevap veremiyorum. Asfalt bir konfor hizmetidir. İlkokul çağı bir çocuğa sorsanız: “Bu hizmet merkezden kırsala doğru yapılır” der. Köylülerim adına, ilgililere soruyorum: “Neden aksi yapıldı? Bunun savunulacak bir tarafı varsa, neden Çerçi değil de Balkaynak, Güneydere ve Pamuktaş’ın asfaltlanması öne alındı? Sınır köyü olan Çerçi halkı şimdi bütün sınır köyleri asfaltlanmış Gümüşhane’ye mi bağlansak diye düşünüyorlar…

Ben, müsbet ilim okumuş birisi olarak, Çerçi’ye yapılan haksızlığın sebebini anlayamıyorum. Çerçi mi asfaltlanmayı hak etmiyor yoksa ilgili makamlarda bulunanlar mı o makamları hak etmiyorlar? Kararı kamuoyuna bırakıyorum."   
 

Anahtar Kelimeler:
Arslan özkan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alim 3 yıl önce

Muhtarın cok güzel demişsiniz Çerçi mi asfaltlanmayı hak etmiyor yoksa ilgili makamlarda bulunanlar mı o makamları hak etmiyorlar? Helal

Misafir Avatar
hamiyet yücesoy-dısburg 3 yıl önce @Alim

her vilayetten hz.ali oülu türbesine ziyaretçiler geliyor,maalesef yetkililer 1.5 km yolu
asfalt yapılmıyor acep nedendir,yer berne-balca köyü.kültür bakanlığına ait bir yer.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Kalenin tepesi 3 yıl önce

Siyasi bir cezalandırma ise yazıklar olsun sözün bittiği yer

Avatar
İbrahim 3 yıl önce

Çerçi köyü muhtarı Dr Arslan ÖZKAN bey köyünün sorununu anlatırken aslında Bayburt un en önemli sorununu da açıklamış oldu... Kendine teşekkür ederim.

Avatar
Baybert 3 yıl önce

İyi olmuş silme oy verirler gene az akılları başlarına gelsin. Hizmet yoksa oy yok.

Avatar
Bilal 3 yıl önce

Doğru söylüyorsun ilgili
Makamlardakiler
Hak etmiyo nedense hep aynı insanlar
Görev alıyolar
Tek yaptıkları aynı insanları
Yerlerini deyiştiriyolar
Her birine makam arabası
.3.er tanede koruma veriyolar