Davutoğlu, DOKAP'ın Bayburt yatırımlarını açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongresine katılmak üzere gittiği Ordu'da DOKAP Eylem Planı hakkında açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, DOKAP'ın Bayburt yatırımlarını açıkladı
Bayburt Postası - Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongresine katılmak üzere gittiği Ordu'da DOKAP Eylem Planı hakkında açıklamalarda bulundu. DOKAP Eylem Planı ile Sarp Sınır Kapısı’ndan Samsun’a kadar tüm illerin birlikte kalkınmasını hedeflediklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, Bayburt yapılacak hizmetlerden de bahsetti.

Bayburt Üniversitesi'ne yemekhane, spor salonu, öğrenci yurdu yapılacağını söyleyen Davutoğlu, 55 kilometrelik Bayburt- Köse yolu ve 74 kilometrelik Bayburt Çaykara yollarını da en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.  

Başbakan Davutoğlu, beraberinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve spor Bakanı Çağatay Kılıç ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile birlikte Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu,Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın yanı sıra Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'in de katıldığı programda DOKAP Eylem Planı’nı açıklayan Başbakan Davutoğlu, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak için ‘makro ekonomik politikalar’ uygulayacaklarını açıkladı.

Türkiye’nin her ilinde ‘kent kalkınmasına büyük önem verdiklerini belirten Davutoğlu, DOKAP kapsamında Bayburt’a yapılacak yatırımları da anlattı. Davutoğlu şunları söyledi:

“Bayburt Üniversitesi'nde merkezi yemekhane ve bin seyirci spor salonuyla yeni sentetik atletizm pisti futbol sahası ve açık spor sahalarını kuracağız.  Bayburt'ta 750, öğrenci kapasiteli yurt. Artvin, Rize, Gümüşhane ve Bayburt'ta birer tane olmak üzere, Trabzon'da 4, Giresun'da 2, Ordu'da 3, Samsun'da 5 adet sosyal hizmetler merkezi inşa edeceğiz.  Spor altyapısını nicelik ve hizmet imkanları açısından geliştirmek üzere Artvin'de devam eden çok amaçlı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, Şavşat Spor Salonu ve Arhavi Tribünü işlerini ve Arhavi, Hopa ve Espiye'de ilçe tipi spor salonunu, Bayburt'ta tribün ve Aydıntepe Spor Salonu ve kapalı yüzme havuzunu,  inşa edeceğiz. Gördüğünüz gibi hareketli Karadeniz insanı bundan sonra daha fazla hareket edecek inşallah."

Konuşmasında bölgede yapılacak ulaşım yatırımlarına da değinen Davutoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Karayolu ulaşım altyapısını iyileştireceğiz. Bu amaçla Artvin'de baraj, köy ve bağlantı yollarını tamamlayacağız. Yusufeli Baraj Gölü altında kalan yol yerine yapılan yolları tamamlayacağız. Ayrıca; 117 kilometre Rize İspir, 90 kilometre Samsun Yakakent, 76 kilometre Gümüşhane Bayburt ayrımı Kelkit Şiran, 68 kilometre Çarşıbaşı Trabzon Araklı, 13 buçuk kilometre Ünye Çevre Yolu, 12 kilometre Samsun Batı Çevre Yolu ayrımı, Ladik Samsun şehir geçiş yollarını bölünmüş yol olarak bitireceğiz. 55 kilometre Köse Bayburt, 74 kilometre Bayburt Çaykara, 17 kilometre Görele ayrımı Çanak yollarını da en kısa sürede tamamlayacağız. Ovit ve Cankurtaran Tünellerinin içerisinde yer aldığı 6 adet kuzey güney akışlı yol projesini hayata geçireceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt halkı 9 yıl önce

ah birde demiryolu projesine Bayburt ilinin dahil edilmesi.inşaallah selam ve saygılar