Bayburt Vizyon Planı: Mütevazı Yaşam

Kentsel Vizyon Platformu, Bayburt’un vizyon planını açıkladı.

Bayburt Vizyon Planı: Mütevazı Yaşam
Bayburt Postası - Kentsel Vizyon Platformu, Bayburt’un vizyon planını açıkladı. Platform tarafından 81 ile yönelik geliştirilen kapsam ve içerik çerçevesinde, A. Faruk Göksu, Sıla Akalp ve Adem Sakarya tarafından hazırlanan vizyon planında Bayburt, ‘Mütevazı Yaşam’ olarak tanımlandı.

Karadeniz- Doğu Anadolu Bölgeleri arasında geçiş noktasında bulunan, Erzurum- Erzincan ve Trabzon gibi önemli merkezlere komşu olan Bayburt’un kalkınması için bölgesel işbirliğine dikkat çekilen planda, sahip olduğu mütevazi kaynakları bölgesindeki merkezlerin destekleri ile geliştirilmesinin kent için önem taşıdığına vurgu yapıldı.

Erzurum ve Erzincan illerinde yapılan üretimin, Bayburt’ta hizmete dönüşebileceği ve bu hizmet fonksiyonunun Erzurum ve Erzincan illeri ile rekabet eden değil işbirliği yapan bir yapıda olması gerektiği belirtilen Bayburt Vizyon Planı’nda, Bayburt’un ilçelerinin ortak ekonomik kaynağının da tarım olduğuna dikkat çekildi. Demirözü- Aydıntepe ve Bayburt merkezini bir bütün olarak kapsayan ‘Tarım Üçgeni’ kavramının geliştirileceği ve bu kavram ile üç ilçe arasında tarımda işbirliği sağlanarak üretimin artırılacağı kaydedildi.

‘Türkiye’nin en küçük ili’, ‘Bayburt Taşı’ ve ‘Bayburt Mahalle Odaları’nın 81 ile göre 3 önemli farklılık olarak öne çıktığı araştırmada, “Marka Değer Yerel kimliğin öğesi olan Bayburt Taşı ekonomik olarak da katma değer sağlamaktadır. Sadece Bayburt’a özgü olan bu maden, markalaşma ile birlikte Bayburt ili ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Mütevazı Nüfus Bayburt sahip olduğu nüfus değeri ile Türkiye’nin en küçük ilidir. Sahip olduğu 3 ilçe ile de ülkenin en az ilçesine sahip olan il konumundadır. Bu yapısı ile Bayburt ülke kapsamında mütevazı bir il olarak kalmaktadır. Ancak, Bayburt’un mütevazı kent rolü, bölge kentleri ile olan ilişkiyi azaltmamalıdır. Katılımın Artırılması Sosyal birlikteliğin bir göstergesi olarak mahalle odaları Bayburt ilinde yaygındır. Birlikte kararların alınabildiği, toplantıların yapılabildiği, yaşayanların birbirleri ile iletişimde bulunduğu bu mekânlar üst ölçek kararların alındığı bir forma dönüştürülmesi ile planlamada katılımı sağlayacaktır” denildi.

Bayburt’un geleceği için 10 temel ilke, 10 temel sorun ve 10 temel fırsat gibi tespitlerle birlikte kent dair birçok alana göre kentsel vizyon yaklaşımının tüm aşamalarıyla detaylı bir şekilde anlatıldığı Bayburt Vizyon Planı’nın tamamını okumak için lütfen tıklayınız…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KadirIst 10 yıl önce

Vizyonsuz insanlar siyaset sahnesini isgal ettikce istediniginiz kadar vizyon plani yapin bir ise yaramaz...