Büyük şair, değeri arkadaşım, rahmetli Dilâver Cebeci’nin yoluna baş koyduğu güzel ülke Türkiye’mizin her köşesinden, dernekler vasıtasıyla, yükselen Bayburtluların sesine; Burhaniye’deki Bayburtlular da bir dernek kurarak ses vermiştir.

Burhaniye, Akçay, Edremit, Altınoluk, Küçükkuyu; Ayvalık, Bergama yörelerinde yaşayan Bayburtluların müştereken kurdukları, Körfez Bayburt Kültür Derneği'nin başkanı, Bayburt’un Çayırköprü (Vağında) köyünden Nuray Genç’tir. Nuray Bey bir folklor hocası olup yetiştirdiği öğrencilerle iştirak ettiği ülkeler arası folklor yarışmalarında ülkemize birincilikler kazandırmıştır.

Yukarıdaki resimde görülen derneğimizin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:

Başkan: Çayırköprü (Vağanda) köyünden Nuray Genç.
Başkan Yardımcısı: Karlıca (Cumavank) köyünden Selçuk Şen.
Muhasip: Bayburt Merkezden Ogün Ilıkçı.
Sekreter: Kırkpınar (Çıphınıs) köyünden Cumali Tunguç.
Halkla ilişkiler: Pınargözü (Kilhoz) köyünden Muhammet Memiş.

Derneğimizin maddi ve manevi önderleri ise Hanefi Efe, Ahmet Tunguç ve Bahri Çebi’dir.

Çeşitli faaliyetler sergileyen derneğimiz üyeleri, aşağıdaki resimde Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’la birlikte görülmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cumali 8 yıl önce

değerli büyüğümüz Muhlis AYDIN ağabeyimizinde iştiraki ile günden güne Ege de Edremit Körfezinde Sesini duyuran Derneğimiz, bundan sonra da faaliyetlerine devam ederek bölgede BAYBURTumuzu layık-ı vechi ile temsil edecektir..Emeği geçen değerli büyüklerimize teşekkür eder, tesid ederim..

Avatar
Adem 8 yıl önce

hayırlı olsun dostlar iletişim bilgilerinide yazında yolu düşen arkadaşlar ugrarlar başarılar Alla yardımcınız olsun

Avatar
nuray genç 8 yıl önce

bayburtun yetiştirmiş olduğu üstad şair ve yazarımız muhlis aydın bey derneğimizin tanıtımı kaleme aldığı için teşekkür ederim üstad senin kaleminden bayburtluluğu akuyalım neğüzel özet lemişsin büyük küçük her yaşta camide ve savaşda bir yer bulup enbaşda durmaktır bayburtluluk saygılar

Avatar
muhterem pekmezcioğlu 5 yıl önce

uzakta bir müze yapıldı,baksı müzesi,tebrikler ne acıdırki kadim şehir bayburtta bir
"kent müzesi yok,30 yıllık objeler komşu illerin depolarında özelliğini kaybetmekte
ilgililere duyrulur,edremit bayburt derneğinin tebrik ederiz.selm