Elektronik ve sanal münadi (tellal)...

Hani cep telefonunuza “bip” diye, aniden bir mesaj geldiğinde açıp baktığınızda, içeriği “falanca hemşerimizin şu yakını vefat etmiştir; filanca hemşerimiz falan yerde hasta olup acilen kana ihtiyaç vardır” vs. gibi vefâ ve memleketimizin güzel bir hasleti olan haberleşmeyi günümüz tekniğiyle usanmadan, üşenmeden yapan ve elinden geldiği kadar da keder ve neşe günlerinde hemşehrilerinin yanında olan;  kendinden menkul duruş ve vakarıyla, güleç ve güler yüzü ile babacan örnek kişiliktir  Dursun Ali Camadan.

Memleketin tanınan, bilinen bir asilzade ailesine mensup, merhum Maksut Camadan beyin büyük mahdumudur.

Uzun yıllar rahmetli babası ile memleketin tarihi ve geçmişe şahit sembollerinden “Cumhuriyet oteli ve garajını” işletmiş olup, epeyden beri memleketin muzdarip olduğu malum göç hadisesi ve makûs kaderinden ve diğer makul sebeplerden dolayı, işlerini İstanbul’a nakletmiş, halihazırda servisçilik, taşımacılık işkolunda hatırı sayılır bir istihdam ile iş hayatına devam etmektedir.

Ayni zamanda Avcılar Bayburt Kültür ve Yardımlaşma derneği başkanlığını da deruhte ile;  hemşehrilerine ve aidiyetine karşı olan sonsuz sevgisinin tezahürü,  kendisine misyon, vazife addettiği ve muhabbetini yaptığı işlerle beliğ işlerle daha kavi bir hale getirmektedir.

Dursun Ali ağabeyimizi 35 yıldan ziyade tanırız.. Yıllarca memlekette ayni siysi ve kültürel akideye hizmet ile derunumuzda saklı hatıralarımız var olup, bizde bıraktığı intibâsıyla; kendisini  vakur ve ciddi bir üslup sahibi, çelebi, hanedan, nüktedan, güler ve güleç yüzlü, arkadaş ve yarenleri ile oldukça şakacı olarak tanırız...  haksızlığa karşı tahammülü yoktur.

Eli açık olup, yerinde ve zamanında yaptığı girişimleriyle göz doldurur. İnandığı gibi yaşayan bir düşünce sahibidir.

Milli ve manevi mes’elelerde kırmızı çizgileri net ve bilinçli, kuvvetli bir kültür alt yapısına sahiptir. Oldukça sabırlı ve soğukkanlı olduğunu söyleyebiliriz.

Dünya görüşü olarak Milliyetçi – Ülkücü bir çizgisi vardır. Ülkücü Camia içerisinde 40 yıldan ziyade, hiçbir “dünyevi fırıldaklığa” meyil vermeden, her kademe hizmet vermiştir ve hala da vermektedir. Asilzade bir aileden olmasına rağmen, bilvesile  bu asaleti ziyadesi ile temsil etmekte ve gönüllere nakş bir kişilik olduğunu haykırmaktadır.. biz kendisini senelerdir gıpta ile takip etmekteyiz.

Buradan kendisine ahir ömründe sağlık, sıhhat, afiyet ve huzur dileklerimizi gönderiyor ve son söz olarak; eğer telefonunuza tanımadığınız bir numara “ bip” işareti veriyorsa büyük ihtimalle bilin ki, Dursun Ali Camadan bir hemşerinin ya sevincini yada kederini bildiriyordur. İşte böyle bütünüyle memleketin güzel hasletlerini bünyesinde taşıyan değerdir.. Hareket saiki herhalde Cenabı Allah’ın takdirine nail ve iyi bir insan olmaktır sanırım. Başka ne olabilir dostlar… Selamlar.

4 Ekim 2010 | Tekirdağ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.