“Adım, 2 büyük Türk bilim adamının adıdır“

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, adının anlamını merak edenlere böyle yanıt verdi.

“Adım, 2 büyük Türk bilim adamının adıdır“
Bayburt Postası - CHP ve MHP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu açıklamalarda bulundu. Kapıcısı İrfan Kara ile Hanife Coşkun'un nikah şahitliği yapmak üzere Sarıyer Belediyesi Evlendirme Salonu'na gelen İhsanoğlu, gazetecilere konuştu.

Başbakan'ın "çatı adayı çöktü" açıklamasına ilişkin, "Polemiğe girmiyorum. Başbakan'ın bir sözü var. Her şey sandıklarda belli olacaktır. Halk oyunu verecektir bu saygın bir yaklaşımdır. Sürecin bu şekilde başlamış olması ve bu şekilde devam ettirilmesi gerekir." şeklinde cevap veren İhsanoğlu, konuşmasında seçim çalışmalarına da değindi. Çalışmalar için Ankara ve İstanbul'da ofis kurulduğunu ve ekip oluşturulduğunu belirten İhsanoğlu, bir gazetecinin adının nereden kaynaklandığı sorusuna da cevap verdi.

İhsanoğlu, "Adım 14. yüzyılda 2 büyük Türk bilim adamının adıdır. Birisi Bayburtlu Ekmeleddin, bir büyük din alimi ve İslam hukuk alimi. Biri de Mevlana Celaleddin Rumi döneminde yaşamış ünlü bir hekimdir. Nurettin gibi Şahabettin gibi. Bana herkes Ekmel der" şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deniz BURAK 10 yıl önce

Hey Allah'im ya :))))

Avatar
fahri 10 yıl önce

geç o işleri... adın büyük Cumhurbaşkanı olman lazım öylemi...Bayburtlu Ekmelettinin mezarından haberin yok. oy için çevir kazı yanmasın. Amerika Dışişleri bakanı da seni meth etti.seni aday onlar yapsaydı.ABD ye...