Kenan Yavuz, o madenciyi unutmadı

SOCAR Başkanı Kenan Yavuz, tüm Türkiye'yi ağlatan madenci Murat Yalçın'a iş teklifinde bulundu.

Kenan Yavuz, o madenciyi unutmadı
Bayburt Postası - Azerbaycan Resmi Petrol Şirketi SOCAR, Soma'daki maden faciasından kurtarıldığı esnada sedyeye konulurken "Çizmelerimi çıkarayım mı?" diye soran ve tüm Türkiye'yi ağlatan madenci Murat Yalçın'a iş teklifinde bulundu. SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz tarafından bizzat yapılan iş teklifine çok sevinen Murat Yalçın, maden faciası sonrası şoka girdiğini artık orada çalışmak istemediğini, SOCAR tarafından yapılan yeni iş teklifinin ise kendisini çok sevindirdiğini söyledi.

İzmir Aliağa’da yeni petrol rafinerisi kuran Azerbaycan Resmi Petrol Şirketi SOCAR’ın yapımı devam eden rafineride iş güvenliği ve işçi sağlığı teknisyenliği görevini önerdiği Murat Yalçın’la bir araya gelen Yavuz, “Murat, hepimiz için bir rol model, onun unutulmaması gerekiyordu” dedi.

Yalçın’ın Türkiye’ye örnek olan davranışının ödüllendirilmesi gerektiğini söyleyen Yavuz, “Murat Yalçın’la sohbet sırasında edindiği deneyim nedeniyle aslında iyi bir iş güvenliği görevlisi olabileceği aklıma geldi. Spontane olarak yapımı devam eden rafineride iş güvenliği ve işçi sağlığı teknisyeni olarak görev yapmak isteyip istemeyeceğini sordum. Kabul etti. Şu an belgelerini hazırlıyor. Ailesiyle birlikte Aliağa'daki lojmanlarımıza taşınıyor. Davranışıyla örnek olan Murat'ın çalışmalarıyla da örnek olmaya devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Yavuz’un teklifi ile çok mutlu olduğunu söyleyen Murat Yalçın ise, maden faciası sonrası şoka girdiğini ama yeni iş teklifinin de Ramazan ayında kendisini çok sevindirdiğini söyledi. Yalçın, "Kim istemez böyle bir işi. Henüz ücreti ve ne zaman işe başlayacağımı konuşmadık. Evi, işi bırakıp oraya gideceğiz. Mübarek Ramazan'da hayırlısı olsun" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fahri 10 yıl önce

Bu işçi kardeşimiz için yaptığı örnek davranış için Evet Kenan YAVUZ' bey sadece Bayburtluları değil, böyle vatan evlatlarını da kolladığı için kendisinden bekleneni yapmış. ALLAH merhamet sahiplerinin sayısını artırsın.Bayburtlu olarak gurur duyduk.Bu ramazan günü ALLAH razı olsun diyorum.

Avatar
6900 10 yıl önce

kenan yavuz orjinal bir bayburtlu seni yürekten kutluyorum sen bayburtu menfeatsiz seven birisin allah yolunu açık etsin

Avatar
Gurbetten 10 yıl önce

Gerçkten Bayburtlu olmak bir ayrıcalık.
Kenan bey yapmış olduğu bu insani davrsnışı ile bunu gözler önüne serdi.
Tekrarlıyorum; Rabbim Kenan bey gibilerin sayısı artırsın.
Yebrikler Kenan bey Allah yar ve yardımcınız olsun.