İşsize bin 500 TL maaş geliyor!

Uzun süredir iş arayan ve nitelikli genç işsizleri hedef alan kapsamlı bir çalışma başlatan hükümet, eğitim seviyesi yüksek gençlerin kendi işini kurması için de kredi musluklarını açıyor.

İşsize bin 500 TL maaş geliyor!
Bayburt Postası - İşsizlikte maaş bin 500 liraya çıkıyor. Uzun süredir iş arayan ve nitelikli genç işsizleri hedef alan kapsamlı bir çalışma başlatan hükümet, eğitim seviyesi yüksek gençlerin kendi işini kurması için de kredi musluklarını açıyor.

İşsizlik maaşı yaş grubuna göre tavan fiyat olarak bin 500 liraya kadar artırılırken, gençlere iş kurma desteği için daha fazla ödenek ayrılacak. Hükümet tarafından hazırlanan ve Türkiye İş Kurumu tarafından uygulanacak programa göre, öncelik gençler olmak üzere yaklaşık 2 milyon kişiye de istihdam sözü çıktı.

Uzun süreli işsizler ve yaş grubuna göre kademeli olacak olan işsizlik maaşını içeren ödeneğin önemli bir kısmı nitelik gerektirmeyen meslek mensubu ve eğitim seviyesi düşük ve 30 yaşından büyük kişilerden oluştururken, diğer önemli bir kısmı da sanayileşmiş şehirlerde çalışırken işten çıkarılanlardan oluşuyor.

Kişinin kendi kusuru dışında işten atılmasının temel şart olduğu işsizlik maaşından yararlanılması için yine kişinin işten atılmadan önce 120 günü kesintisiz olmak üzere son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş olması şartı aranıyor.

Anahtar Kelimeler:
IşisizlikIşsizlik Maaşı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.