Değerli hemşerilerim; Benim hatırlayabildiğim son 55 yılda, siyasi otorite, kamu yöneticileri, yerel yönetimler ve Bayburtlular, Bayburt için tabiidir ki, önemli işler yaptılar. Ancak, bu gün geldiğimiz noktayı değerlendirdiğimizde, yapılanların yeterli olmadığı da ortadadır.

Her ne kadar; elektrik, su, haberleşme, ulaşım, eğitim, sağlık gibi yaşam kalitesini değiştiren ve geliştiren önemli altyapı işleri yapılmışsa da; gelir artıran, istihdam sağlayan, katma değer yaratarak ülke ekonomisine katkıda bulunan işlerde, maalesef yeterli mesafe alınamamıştır.

Bu yüzden Bayburt büyüyemeyen, her yıl biraz daha küçülen bir il haline gelmiştir.

Bayburt’un nüfusu il olduğu 1989 yılında 107.000, Bayburt Üniversitesi'nin açıldığı 2008 yılında 76.000 idi, bugün ise 74.412’dir.  Öte yandan Bayburt’umuzun, illerin gelişmişlik sıralamasında ve rekabetçilik sıralamasında sonlarda olduğu da malumunuzdur. Sonuç olarak, manzara iç açıcı değildir.

Muhterem Bayburtlular; yeni bir şeyler yapmak, hızlı ve güçlü bir hareket başlatmak mecburiyetindeyiz. “ Bayburt’u büyütme ve Bayburtluyu mutlu etme” hareketi diyebileceğimiz bu hareketi azimle, emekle, inatla ve hep birlikte sürdürmeliyiz.

Bu çalışmaları yaparken de; Bayburt için özveride bulunabilmeli, kişisel menfaatlerimizi Bayburt’un menfaatlerinin gerisinde tutabilmeliyiz. Birbirimizi anlamaya çalışmalı, incitmemeye özen göstermeli, ekip çalışmasını hakim kılmalıyız. Bayburt ile ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının birbirinden haberdar olmasını, koordinasyon içinde ve yardımlaşma anlayışı ile çalışmasını sağlamalıyız.  Çalışmalar sevgi ve saygı ortamında, Bayburtluya yakışır bir anlayışla yürütülmelidir.

- Çocuklarımıza ve gençlerimize, çalışmanın ve başarmanın nasıl insanı mutlu eden bir şey olduğunu öğretmenin yollarını bulmalıyız.

- Girişimcilik ruhunun geliştirilmesine yönelik eğitim program ve çalışmalarını yoğunlaştırmalıyız.

- Genç neslin kendilerini geliştirebilecekleri cazip alanları belirlemeli, bunların alt yapısını oluşturmalıyız.

- Bayburt’a bu güne kadar yatırım yapmış ve başarılı olmaya çalışan tüm yatırımcılara, özellikle Bayburt dışında yaşayan Bayburtlular olarak her türlü yardım ve desteği sağlamalıyız.

- Bayburt’ta yatırım yapacak, girişimcilik ve yatırım konusunda önder ve örnek olacak yatırımcıları bulmalı, bu potansiyel yatırımcılara, kamu yönetimi, yerel yönetimler ve halk olarak Bayburt’u cazip kılacak avantajları ve alt yapıyı sunabilmeliyiz.

- Bayburt’u tarihi dokusuna uygun bir mimari yapıda, her türlü sosyal ve kültürel aktiviteye sahip, rahat ve huzur içinde yaşanan bir İL haline getirmeliyiz.

- Kamu, yerel yönetimler ve özel teşebbüsün, Bayburt için yaptıkları ve yapacakları projelere katkıda bulunmalı, yardımcı ve destek olmalıyız.

Değerli hemşerilerim, Bayburt’ta ve Bayburt dışında yaşayan tüm Bayburtluların, Bayburt’u seven, Bayburt’a hizmet eden ve etmek isteyen herkesin, bu davayı sahiplenmesi, küçük/büyük iş demeden fikir üretmesi, görev üstlenmesi ve çaba sarf etmesi hayati bir önem arz etmektedir.

Bayburt’la ilgili duygu ve düşüncelerimi böylece aktardıktan sonra; beş ay önce başlattığımız, halen yapılanma, tanıtım ve Bayburtlulara ulaşma aşamasında olan BAYPROJE’nin, ne olduğunu kısaca anlatmak istiyorum.
              
“Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği/Platformu” kısaca “BAYPROJE” dediğimiz bu hareketin ana fikri, amaç bölümünde şöyle ifade edilmiştir. “ Bayburt’un Sosyal, Kültürel ve Ekonomik açıdan gelişmişlik düzeyini, potansiyellerini ve rekabet gücünü artırmak için; mesleğinde ve iş hayatında belli aşamaları kat etmiş, Bayburt için söyleyecek sözü, paylaşacak bilgisi olan, proje üretmeye ve katkıda bulunmaya talip kişilerin, güçlerini bir araya getirmek ve böylece Bayburt’a daha etkin hizmet etme olanaklarını yaratmaktır.”
                                                         
Bayburt merkezli olarak düşünülen bu hareketin, yukarıda belirtilen amacı yanında, bu amaca nasıl ulaşılacağı (vizyonu), ilkeleri, çalışma alanları, hedef kitle büyüklüğü, nasıl çalışacağı, kısa ve orta vadede neler yapmayı öngördüğü, yani stratejik amaç ve hedefleri, hazırlanmış olan bir sunu ile;

9 Nisan 2011’de Ankara’da,
30 Nisan 2011’de İstanbul’da,
6 Mayıs 2011’de İzmir’de,
26 Mayıs 2011’de Konya’da,
28 Mayıs 2011’de Erzurum’da,

Ve nihayet 31 Mayıs 2011’de Bayburt’ta, ulaşabildiğimiz değerli hemşerilerimize anlatıldı. Çok olumlu eleştiriler, fikri katkılar alındığını, iştirak ve destek konusunda cesaretlendirici yaklaşımlar sergilendiğini, memnuniyetle belirtmek gerekir.

BAYPROJE’yi sunum ve tanıtım faaliyeti, bundan sonra da gerekli görülen ve talep edilen her yerde devam ettirilecektir.

Sonuç /
Bayburt’un geleceğine önemli katkılar sağlayacağına inandığımız BAYPROJE hareketine, yukarıda belirtilen özelliklere sahip olduğunu düşünen her Bayburtlunun destek olmasını, bu hareketin içinde aktif olarak yer almasını, kendi alanında katkıda bulunmasını bekliyoruz.      

Haziran 2011

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.