Charlıe Hebdo kaşıyor, Türk basını neyin peşinde?

Hem Charlıe Hebdo'nun, hem de Charlıe Hebdo'ya yapılan saldırının en çok kınandığı ülkelerden biri olan Türkiye'de, bazı basın organları neyin peşinde?

Charlıe Hebdo kaşıyor, Türk basını neyin peşinde?
Bayburt Postası - Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Charlıe Hebdo dergisinin yayınladığı skandal karikatür Türkiye'de de bazı basın organları tarafından yayınlanması büyük tepki gördü.

Charlıe Hebdo'nun saldırı sonrasında çıkardığı ilk sayının kapağında Hz. Muhammed'in karikatürünü yayımlaması Türk basınına da konu olurken, birçok yayın kuruluşu kapağı büyük bir hassasiyetle yayımlamamayı seçti. Buna rağmen bazı gazeteler ise peygamberimiz Hazreti Muhammed'i içeren karikatürü sansürsüz yayımladı. Gazetelerden bazıları gelen tepkiler üzerine internet yayınındaki karikatürü mozaiklerken, bazıları ise bu tepkileri görmezden geldi.

Öte yandan yine Charlıe Hebdo'ya en çok tepki gösteren bir gazetenin yayınladığı karikatür ise Atatürk'e hakaret içerdiği iddiasıyla protestolara sebep oldu. Sosyal paylaşım sitelerinde gazeteye ait olduğu iddia edilen hesaptan yayımlanan ve içerisinde Atatürk'e hakaret içerdiği iddiasıyla protestoya sebep olan karikatür de aynı şekilde büyük tepki topladı. Yayınlanan karikatürü protesto etmek için gazete binası önünde toplanan bir grup binaya taş ve yumurta fırlattı. 

Saldırı üzerine bir açıklama yapan gazetenin yetkilileri tarafından, Atatürk'e hakaret içeren fotoğrafların yayımlandığı sosyal paylaşım hesabının gazeteye ait resmi hesap olmadığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

Bayburt postasına bu duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz.Millet olarak Önderimiz ,rehberimize meşru dairede sahip çıkmak lazım.Ayrıca Atatürk ile ilgili resimlerde provokasyon amaçlı ve planlı.Şiddete başvurmadan hukuk içerisinde demokratik tepki ortaya konulmalı ve gerekli hukuki başvurular adli mercilere yapılmalı.Adı cumhuriyet olan bir gazetenin peygamberimize yaptığı hakareti şiddetle kınıyorum...Bu yerli! gazete derhal milletimizden özür dilemeli.Özür dileyene kadar bu gazete ilimizdeki bayilerde bulundurulmamalı...