Teşvik paketi için yol haritası çiziliyor

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve girişimciler Yeni Teşvik Paketi’ni masaya yatırdı.

Teşvik paketi için yol haritası çiziliyor
Bayburt Postası - Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında toplanan Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve girişimciler Yeni Teşvik Paketi’ni masaya yatırdı. Bayburt Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İbrahim Yumak, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mete Emir, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve girişimciler katıldı.

Vali İsmail Ustaoğlu toplantı açılışında yaptığı konuşmada, yeni teşvik paketi kapsamında Bayburt’ta neler yapılabileceğiyle ilgili olarak fikir alışverişinde bulunmak ve OSB’nin değerlendirmesini yapmak istediğini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Yeni Teşvik Paketi’nin Bayburt açısından ciddi anlamda umut vaat ettiğini ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, “ Bundan sonraki süreçte paket kapsamında hangi sektörler ilimiz açısından önem arz edebilir? Özellikle de direkt istihdam ve nüfus kaybı açısından hangi sektörler burada ön planda olursa bizim için faydalı olur? Ve başta tarım ve hayvancılık olmak üzere bizim mevcut potansiyelimize yönelik neler yapılabilir bunları değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Konuşmasına OSB hakkında yaptığı açıklamalarla devam eden Vali İsmail Ustaoğlu, OSB altyapı çalışmalarının kısa bir süre sonra tamamlanıp teşvik paketiyle tam uyumlu hale geleceğine dikkat çekerek, “Önümüzdeki yıl Bayburt’un şahlanış yılı olacak diye düşünüyorum. Çünkü paket açıklanır açıklanmaz gerek telefonlarla gerek bizleri ziyaret ederek paket kapsamında yatırım yapmak isteyenler bizimle görüşmek istediler.” şeklinde konuştu.

Yatırım konusunda ince eleyip sık dokuyacaklarını da sözlerine ekleyen Vali İsmail Ustaoğlu konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Gelecek olan girişimcilerin süreç takvimiyle, yönetim anlayışıyla, şirket bilançosuyla neler yapacağını bizimle paylaşmasını isteyeceğiz. Bu tip yerlerde hemen bazı sıkıntılar devreye giriyor, yatırımcı başında sizden arsayı alıyor tahsis yapıldıktan sonra hiçbir iş yapmıyor. Tahsisi kaldırdığınızda ise olayı mahkemeye götürmeye çalışıyor. Onun için biz ilimize katma değer katacak sektörleri baz alabiliriz.  İstihdamı ve geriye dönük bilançosu ve iş kapasitesiyle güçlü olan yatırımcılara öncelik verebiliriz. Ama en önemlisi de mali pozisyon anlamında referansı güçlü firmalar bizim için tercih sebebi olacak diye düşünüyorum.”

2 bin kişilik istihdam alanı

Teşvik Paketi kapsamında Bayburt’a 32 yerel firmanın yatırım yapmak için girişimde bulunduğunu bildiren OSB Müdürü Mete Emir il dışından yatırım için çok ciddi bir talep olduğunu söyledi. OSB Müdürü Mete Emir Bayburt dışından ağırlıklı olarak tekstil firmalarının yatırım yapmak istediklerini ve büyük bir tekstil firmasının Bayburt’a yatırım yapma hazırlığı içerisinde olduğunu bildirdi.

Emir, paket kapsamında girişimde bulunan firmaların bu yatırımlarını gerçekleştirmeleri durumunda en az 2 bin kişilik istihdam alanı oluşacağını belirterek, “Bu teşvik paketinden yararlanırken aynı zamanda önceki teşvik paketinden de yararlanmaya devam ediyorsunuz. Diğer bir konu teşvik belgesi alıp Bayburt’a yatırım yaparsanız sigorta işveren payını ödemiyorsunuz. Gelir vergisinde yüzde 90 muafiyetiniz var. Gümrük vergisi ödemiyorsunuz.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FARKINDAMISINZ 8 yıl önce

TİCARET ODASI YÖNETİMİ ŞİMDİ HEMEN TEŞVİKTEN EN ÜST DÜZEYDE FAYDALANIP 2000-3000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAR.ALLAH AŞKINA BİR TANE ÜRETİCİ YOK, BÖYLE KADERSİZ BİR MEMLEKET OLUR MU

Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Zarrab Amerikadan gelirse burada bir fabrika açar. Bizde yaşarız.

Avatar
Üsame Durmuş 8 yıl önce

Bayburt'a üniversite yapılacak,öğrenci gelecek,kalkınma olacaktı.Öğrenci giren ilde hangi iş kolları kalkınabilir?Gıda,giyim ve konut sektörü.Konut sektörü öğrenci sayısının artmasıyla Bayburt'ta ev sahiplerinin lehine,kiracıların fazlasıyla aleyhine bir durum oluşturdu.Kiralar Türkiye'nin sanayi sektörü bölgelerindeki illerle yarışır hale geldi,yani sanayi yok,gelir yok,kira çok.Diğer kalemler olan gıda ve giyim sektörüne gelince,yine Türkiye'nin sanayi sektörü bölgelerindeki illerde birbiriyle rekabet halinde olan tekel gıda ve giyim maketleri,mağazaları Bayburt'a girdi yerel esnafın belini büktü.Öğrencinin bu sektörlerdede Bayburt'a bi katkısı olmadı yani.Bu masalarda oturan beyler birbirlerinin yüzüne gülüp sırtlarını sıvazlamayı bırakıp acilen Bayburt adına ellerini taş altına koymalıdırlar.Tekel sermayelere karşı tedbir alıp,yerel iş gücünü artırmalı.

Avatar
Reis 69 8 yıl önce

Üzülecek bise yok kardeslerim maalesef Bayburtumuzun ve Bayburtumuzun makus talihi bu kimse kendinden başkasını dusunmuyorki Bayburtumuzun nüfusu yok işsizlik cok iş ve istihdam alanları yok pahalılık almış başını gidiyor uskudarda sabah olmus bizimkiler hala sabahın mahmurlugunu yaşıyorlar gunaydin beyler önce alt yapıyı oluşturun istihdamı artırın pahalılığı çözüm bulun Bayburtlumuzun SYD Vakfının kapılarından geri alin makarna kömür politikalarıyla avutmayin is verin yeter ikimizi cazibe bir şehir haline getirin baska biseyler kendiliğinden gelir selam ve saygilarimla

Avatar
Sanayici 8 yıl önce

Teşvik yasası güzel bir şeyler yapalım insan gücü nerede ticaret odası bu güne kadar sanayi ve sanayici adına ne yapmış, diyeceksinizki mermer fabrikası hadi çalıştırsında görelim ticaret odası yöneticileri içerisinde kaç tane sanayici var hepsi ticaretçi organize sanayide tahsisli arsalar kimlere nezaman tahsis edilmiş ve tahsis şartları yerine getirilmişmi hepsi bir muamama sayın ticaret odası başkanı sanayicileri nezaman ziyaret etdiniz veya ziyaret etmeyi düşünüyormusunuz sayın vakilim bu işe sizden başkası ivme kazandıramaz sakın ticaret odası veya diger esnaf temsilci derneklerine veya birligine sorumluluk güklemeyiniz olların tek amacı vitrinlere oynamak tek dertleri bu saygılar.

Avatar
hakan 8 yıl önce

ver gazı mete ver.